Elon Musk, Boring Company Adlı Şirketine Hedef Belirledi

Space X ve Tesla şirketlerinin sahibi olan dünyaca ünlü milyarder Elon Musk şimdi de Boring Company adlı şirketine ağırlık vermeye başladı.
Elon Musk, Boring Company Adlı Şirketine Hedef Belirledi

Yer Altı Tünelleri İnşa Edecek

Elon Musk’ın yeni şirketi Boring Company firmaların ulaşım sorunlarını gidermek için yer altı tünelleri inşa edecek. Bu tünellerde Loop adı verilen bir araç uylaşımı sağlayacak. İlk olarak Los Angeles şehrinde kullanılacak olan bu ulaşım aracının şehir merkezi ile havalimanı arasındaki ulaşımı sağlaması planlanıyor. Bu ulaşım aracı çok fazla yolcu kapasitesine sahip olmayacak. Sadece 16 kişiyi taşıyacak olan bu araç saatte 240 kilometre hıza erişebilecek. Yolculardan ise ilk etapta sadece 1 dolar gibi bir ücretin alınması planlanıyor.

Elon Musk eğer bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlar ise bundan sonra hyperloop adlı projesine geçiş yapacak. Bu proje ile uçak hızında giden bir ulaşım aracı tasarlamayı planlayan Musk, bu araçları da şehirler arasında ulaşım için kullanacak. Dolayısıyla loop adlı aracın Musk için bir deneme süreci olduğunu ifade edebiliriz. Eğer bu alanda başarılı olursa çok daha büyük projelere imza atacağını şimdiden ifade edebiliriz. Ayrıca Musk, Los Angeles’ta tünel inşa etmeyi başarırlarsa dünyanın her yerinde tünel açabileceklerini de ifade etti.

Hali hazırda bu projeleri için de gerekli onayları alan Musk’ın ortaya nasıl bir proje çıkaracağı ise merakla bekleniyor. Eğer bu projeler başarıya ulaşırsa bu durumda diğer devletlerden de taleplerin geleceğini ifade edebiliriz. Bu kapsamda Musk’ın diğer şirketlerine nazaran Boring Company adlı yeni şirketinin devlet kurumlarından daha az destek aldığını ifade edebiliriz. Ancak ilerleyen süreç içerisinde elde edilecek başarılara göre devlet desteğinin de artacağından hiç şüphe yoktur.

İlgili Haberler