2 ilimiz için ACİL DEPREM UYARISI yapıldı 6’nın üzerinde deprem alarmı verildi

Son haftalarda ülkemizin farklı noktalarında büyüklükleri değişkenlik gösteren pek çok deprem meydana geliyor. Durum bu şekilde olunca gözler deprem uzmanlarının açıklamalarına çevrildi. Uzmanlar 2 kent için 6’nın üzerinde deprem beklendiğini söyledi.
2 ilimiz için ACİL DEPREM UYARISI yapıldı 6’nın üzerinde deprem alarmı verildi

Özellikle Doğu bölgesi için deprem uyarısı yapıldı. Konuya ilişkin Prof. Dr. Orhan Kavak, yaptığı açıklamasında, “Önümüzdeki süreçte Hakkari'de depremler gerçekleşecektir. Kahramanmaraş ve Malatya'dan Bingöl'e doğru bir enerji transferi gerçekleşti. Bingöl'de de 6'nın üzerinde bir deprem bekleniyor” ifadesini kullandı.

Bir diğer açıklama da Prof. Dr. Ercan Aksoy tarafından geldi. Aksoy, açıklamasında Doğu Anadolu fay Zonu’nda en tehlikeli bölümün Gökdere ile Bingöl arasındaki yer olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ

Türkiye aktif fayların yer aldığı bir coğrafyada bulunuyor. Geçmişten bu yana günümüzde pk çok deprem meydana geldi. Can ve mal kayıplarına neden olan depremler konusunda uzman isimlerin açıklamaları daha da yakından takip ediliyor.

6’NIN ÜZERİNDE DEPREM BEKLENİYOR

Kavak, yaptığı açıklamasında deprem gerçeğinin çok iyi bir şekilde kavranması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Önümüzdeki süreçte Hakkari'de depremler gerçekleşecektir. Kahramanmaraş ve Malatya'dan Bingöl'e doğru bir enerji transferi gerçekleşti. Bingöl'de de 6'nın üzerinde bir deprem bekleniyor”

Depremin ne zaman olacağının bilinmediğini ancak sıkışmaların olduğu ve enerji transferinin gerçekleştiğini ifade eden uzman isim, uyarıda bulundu.

HER SANİYE HER DAKİKA DEPREME HAZIR OLMAK GEREKİYOR

Depreme her saniye her dakika hazır olunması gerektiğinin altını çizen Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy da önemli açıklamalarda bulundu.

TUNCELİ DE RİSKLİ BÖLGE

Bingöl için uyarıda bulunan Aksoy sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

“İki fay zonu arasında kalınması Tunceli ve Bingöl'ü daha riskli hale getiriyor. Dolayısıyla iki fay zonundan kaynaklanan risklerin bir süre daha devam edeceğini öngörebiliriz. Doğu Anadolu Fay Zonu'nda en riskli bölüm Gökdere ile Bingöl arası. Çünkü uzun zamandan beri deprem üretmemiş, bu da bize yakın gelecekte deprem üretme potansiyelinin varlığını gösteriyor”

Uzman isim, belirtilen bölge için 230 yıl kadar deprem tekrarlanma aralığının aşıldığını ve sebeple riskin yüksek olduğunu belirtti.