Dünyanın en çok satan cep telefonları belli oldu! İlk sıradaki model şaşırtmadı

Dünyanın en çok satan cep telefonları belli oldu. İşte ilk 10'daki telefon modelleri.
Dünyanın en çok satan cep telefonları belli oldu! İlk sıradaki model şaşırtmadı

Yapılan araştırmalara göre 2023 yılının ilk çeyreğinde en çok satılan akıllı telefon modelleri belli oldu. 2023 yılının satış rakamlarına göre yapılan bu listenin ilk sırasındaki telefon modeli şaşırtmadı. Peki 2023 yılının ilk çeyreğinde en çok satılan ilk 10 telefon hangisi? İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

Düzenli aralıklar ile verilerin raporlanması sonucunda en çok satışı gerçekleşen akılla telefonlar listesi belirleniyor. Buna göre 2023 yılının ilk çeyreğinde dünyada en çok satışı gerçekleşen akıllı telefon belli oldu. Android tarafında Samsung göze çarparken genel olarak ise iPhone ilk sıralarda yer almaktadır.

Yayımlanan raporda bu yıl satışa sunulan Galaxy S23 Ultra'nın 2023 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en çok satan Android akıllı telefonu olduğu ortaya çıkmıştır. Dünyanın en çok satan akıllı telefonları listesinde Galaxy S23 Ultra beşinci sırada yer aldı. İlk sırada yer alan cep telefon ise dikkat çekti. 

Galaxy S23'e göre üç kat daha fazla satış gerçekleştiren telefon ise herkesin tahmin edeceği gibi iPhone oldu. iPhone 14 Pro Max dünyanın en çok satılan telefonu olarak ilk sıradaki yerini kaptırmadı. iPhone 14 Pro, iPhone 14 ve iPhone 13 sırasıla ikinci, üçüncü ve dördüncü sıralarda yerlerini aldılar. İşte dünyanın en çok satan premium telefon modelleri listesini sizler için haberimizde derledik. 

DÜNYANIN EN ÇOK SATAN TELEFON MODELLERİ

Söz konusu raporda belirtilen listeye göre ilk 10 telefon netleşti. Dünyanın en çok satan ilk 10 akıllı telefon modelleri belli oldu. İlk sırada iPhone 14 Pro Max ile şaşıtmadı. iPhone'un rakibi olan Samsung ise beşinci sırada yer alarak beklentinin altında kaldı. İşte dünyanan en çok satan telefon modellerinde ilk 10;

  1. iPhone 14 Pro Max
  2. iPhone 14 Pro
  3. iPhone 14
  4. iPhone 13
  5. Galaxy S23 Ultra
  6. iPhone 14 Plus
  7. Galaxy S23
  8. iPhone 12
  9. Galaxy S23 Plus
  10. Galaxy Z Flip 4

Dünyanın en çok satış rakamına ulaşan telefon modelleri yukarıdaki gibi sıralanmıştır. Bu gibi bilgilerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın.  

İlgili Haberler