Bu uygulamalar kredi kartı bilgilerinizi çalıyor! Telefonunuzda yüklüyse hemen silin

Google Play Store üzerinden çok sayıda indirme sayısına sahip olan bu uygulamaları mutlaka silin. Kredi kartı bilgilerinizi çalıyor. Dolandırılmamak için bu uygulamalardan uzak durun.
Bu uygulamalar kredi kartı bilgilerinizi çalıyor! Telefonunuzda yüklüyse hemen silin

Bu uygulamalar telefonunuzda varsa hemen silin. Uzmanlar uyardı. Bu uygulamalar kredi kartınızın bilgilerini çalıyor ve sizden habersiz alışveriş yapıyor. Güvenlik uzmanları söz konusu uygulamaların çok sayıda kişi tarafından Google Play Store üzerinden indirildiğini söyleyerek mutlaka silinmesi gerektiği ve tüm şifrlerin ise değiştirilmesi gerektiğini açıkladı. Peki bu uygulamalar hangileri?

Google Play Store'dan indirilen 8 uygulama kullanıcların parasını izinsiz bir şekilde kullanıyor. Güvenlik uzmanları yapılan araştırmalar sonucunda bu uygulamaları tespit etti. Kesinlikli bu uygulamaların telefonda kalmaması gerektiği açıklandı. Güvenlik Uzmanları söz konusu uygulamaları tek tek sıraladı.

Telefomuza bilmeden indirdiğimiz fakat telefonda bulunan tüm bilgileri çalan uygulamalar konusunda güvenlik uzmanları tarafından uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar tarafından tespit edilen bu uygulamalar eğer telefonunuzda varsa mutlaka hemen silinmesi gerekiyor. Akdi halde sizin haberiniz olmadan kredi kartınız ya da banka kartınızdan harcamalar yapılabilir. Harcanan paranın geri dönüşü ise oldukça zor. Peki bu zararlı uygulamalar hangileri?

BU UYGULAMALARA AMAN DİKKAT! KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZ ÇALINIYOR

Google Play Store üzerinden indirilebilen bu uygulamalar kullanıcıların kredi kartı bilgilerini ve kişisel bilgilerini çalıyor. Ayrıca bu 8 uygulamanın toplam indirme sayısı ise 3 milyonun üzerinden. Bu sebeple risk oldukça büyük. Güvenlik araştırmacıları tarafından yapılan bu  araştırma sonucunda toplamda 8 uygulamanın kredi kartı bilgilerini çaldığını tespit etti. Bu sebeple uygulamayı indirmeden önce mutlaka araştırmak gerektiği konusun da da önemli uyarılarda bulunuldu. İşte telefondan anında silinmesi gereken uygulamalar;

Razer Keyboard & Theme 10,000+ indirmeye sahip.

Vlog Star Video Editor 1,000,000+ indirmeye sahip

Funny Camera 500,000+ indirmeye sahip. 

Coco Camera 1,000+ indirmeye sahip

Creative 3D Launche  1,000,000+ indirmeye sahip. 

GIF Keyboard 100,000+ indirmeye sahip. 

Freeglow Camera 5,000+ indirmeye sahip. 

Wow Camera 100,00+ indirmeye sahiptir.

İşte yukarıda bulunan bu uygulamalar sizin de telefonunuzda varsa mutlaka hemen silin. Silme işlemini gerçekleştirdikten sonra da telefonunuzda bulunan tüm kredi kartı bilgilerinizi değiştirin. Gerekirse kredi kartlarınızı iptal edin. Çünkü bu uygulamaları indiren birçok kullanıcı dolandırıldı. Paraları izinsiz bir şekilde kullanıldı. İşte bu sebepden dolayı uygulamaları mutlaka telefonunuzdan silin. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Teknoloji haberleri. tanıtım ve uyarı haberlerinden anında haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler