Bu üründen alan varsa hemen iade etsin! O ürün ACİLEN toplanmaya başlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı o ürün için harekete geçti. Aktarılan son habere göre yapılan denetimlerde son dönemlerde piyasada olan o ürünün güvensiz olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ürün toplatılmaya başlandı. İşte detaylar
Bu üründen alan varsa hemen iade etsin! O ürün ACİLEN toplanmaya başlandı

Aktarılan son habere göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama geldi. Fare görünümlü taşınabilir armatürün güvensiz olduğunun tespit edilmesi sonucunda ürünün toplatılmasına karar verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü tarafından yapıldı. Aktarılan habere göre ürünün güvensiz olduğunun tespit edilmesi sebebi ile ürünlerin teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Bahsi geçen ürünün görüntüsü şu şekilde:

kapak-140439.jpg

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlık yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımızca güvensiz olduğu tespit edilerek can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden aşağıda üretici ve ürün bilgileri yer alan taşınabilir armatürün piyasaya arzının yasaklanmasına, piyasaya arz edilmiş ürünlerin toplatılarak bertaraf edilmesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 27.09.2023 tarihli ve 5045623 sayılı İdari Yaptırım Kararı ile karar verilmiştir. Söz konusu ürünü satan/kullananların ellerinde bulunan ürünleri Ahmet Yesevi Mahallesi Hürriyet Caddesi No:25/D Nilüfer/Bursa adresine, düzenlenecek tutanakla teslim etmeleri gerekmektedir”

TEHLİKE OLUŞTURDUĞU TESPİT EDİLDİ

Fare görünümlü taşınabilir armatürün tehlike oluşturduğu ifade edildi. Bunun üzerine satışının yasaklandığı ve piyasada şu ana kadar satışı olan diğer ürünlerin de toplatılıp bertaraf edilmesine karar verildiği açıklandı.

Taşıdığı risk için bakanlık tarafından yayımlanan belgede şu ifadeler kullanıldı:

Taşıdığı risk: İlgili standarda aykırı olduğundan can ve mal güvenliği açısından tehlike.

Ürünlerin teslim adresi: Ahmet Yesevi Mahallesi Hürriyet Caddesi No: 25/D Nilifüs/Bursa