Apple severlere güzel haber! Apple'dan katlanabilir telefonlar geliyor

Apple katlanabilir modeli için tarih verdi. İşte detaylar.
Apple severlere güzel haber! Apple'dan katlanabilir telefonlar geliyor

Apple son zamanlarda Samsung ile sıkı bir rekabet halinde. Samsung S23 ile Apple arasındaki bu rekabetin arttığı gözlenmekte. Apple ise Samsung ile oluşan bu rekabeti daha da kızıştırmak için katlanabilir telefon patentini aldı. Buna göre Apple katlanabilir telefon üretimine başlayacak. 

Katlanabilir telefonda öncü marka Samsung olarak biliniyor. Apple da bu piyasaya girmeye karar vererek Samsung'a bu modelde de meydana okumaya hazırlanıyor. Apple katlanabilir telefon patentini aldığını açıkladı. Apple yapmış olduğu katlanabilir telefon patenti için başvurusunda söz konusu telefon modellerinde oluşan sorunların çözümü içinde kolları sıvadı. 

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi internet sitesinde ortaya çıkan bu patent ile Apple yeni piyasaya sürmeyi planladığı telefonunu düşmelere k arşı da nasıl koruyacağına dair “Kendiliğinden kapanabilen ekran ve düşme tespiti ile ekran koruma teknikleri” isimli patent adıyla kullanıcılara sunulduğunu açıkladı. 

APPLE KATLANABİLİR TELEFON ÜRETİMİ YAPACAK

Apple bu karar ile telefonun düşmesi sırasında ekranının korunması için bu özelliğin kullanılacağını açıkladı. Yani telefon içerisinde bulunan ivmeölçer özelliği ile telefon düşerken kendini bir anda kapatacak. Bu da ekranın hasar almasını engelleyecek. Apple katlanabilir telefonların düştüğünde aldığı zararı düşürmek için de bu fikri ortaya attı.

Söz konusu Apple katlanabilir telefon modeli olan İPhone Fold modelinin ise 2025 yılında tanıtılacağı ve satışa sunulacağı planlanıyor. 

İlgili Haberler