Alper Gezeravcı'nın içinde olduğu Dragon Dünya'ya döndü

Tüm Dünya merakla geçtiğimiz günlerde uzaya giden Astronot Alper Gezeravcı ve ekibinin geri dönüşünü bekliyordu. Aktarılan son dakika haberine göre ekibi taşıyan Dragon kapsülü Dünya’ya iniş yaptı. Dragon kapsülü bakın nereye indi!
Alper Gezeravcı'nın içinde olduğu Dragon Dünya'ya döndü

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekip 19 Ocak Türkiye saati ile 00.49’da uzaya fırlatılmıştı. NASA’nın Florida’daki Uzay Merkezi’nden başarılı bir şekilde fırlatılan astronotlar bugün Dünya’ya döndü.

36 saat boyunca yolculuk yapan 4 astronot 20 Ocak tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşmıştı. Alper Gezeravcı uzayda kaldığı süre boyunca 13 başarılı deney gerçekleştirerek, yer çekimsiz ortamı deneyimledi.

2024/01/19/0x0-alper-gezeravci-uzayda-neler-yiyecek-menude-yok-yok-et-haslamasi-pilav-hatta-turk-mutfagi-uzay-semalarinda-1705650495385.webp

DÖNÜŞ 3 DEFA ERTELENDİ

Dönüş hava muhalefetleri sebebi ile tam 3 defa ertelendi. Yaklaşık 48 saat süren dönüş yolculuğu iki gün önce başladı. Aktarılan son habere göre Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa iniş sağladı. Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre Alper Gezeravcı’nın dönüş yolculuğunu aşama aşama şu şekilde oldu:

-Uzay aracı kapsülü Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı

-İstasyondan uzaklaşmak için itici sistemler ateşlendi

-Gövdeden ayrılma sağlandı

-İticiler fren için ateşlendi

-Isı kalkanının devreye girmesi için kapsül dondu

-Uzay aracı atmosfere giriş yaptı

-İlk olarak 2 paraşüt açıldı

-Daha sonra ana paraşütler açıldı

İniş başarılı bir şekilde Florida açıklarında yapıldı. Ekip şu anda kendilerini alacak olan gemiyi bekliyor. Gemiye alınacak olan ekip birtakım sağlık kontrollerinden geçtikten sonra karantinaya alınacak. Astronotların Dünya'ya iniş saati Türkiye saati ile 16.30 olarak belirtildi.