Alper Gezeravcı uzayda ne yiyecek?

Türkiye’nin uzay yolculuğu Alper Gezeravcı’nın uzaya gönderilmesi ile resmen başladı. 19 Ocak 00.46’da uzaya fırlatılan roket içeresindeki 4 mürettebattan biri olan Alper Gezeravcı uzayda ne yiyecek? 14 gün boyunca karnını nasıl doyuracak?
Alper Gezeravcı uzayda ne yiyecek?

Türkiye’nin geçtiğimiz yıldan bu yana sürekli konuştuğu en büyük hayalleri arasında olan uzay seyahati nihayet gerçek oldu. Aktarılan son habere göre Ax-3 ekibinin uzay yolculuğu dün başladı. 4 kişilik ekip 14 gün boyunca uzayda kalacak.

15 günlük uzay yolculuğunda 4 kişilik ekibin ne yiyeceği merak konusu oldu. Aktarılan haberin detaylarına göre 200 kadar yiyecek uzay ekibi için hazırlandı. Ortalama olarak 200 çeşit yemek yer çekimsiz uzay ortamına özel olarak hazırlandı.

0x0-alper-gezeravci-uzayda-neler-yiyecek-menude-yok-yok-et-haslamasi-pilav-hatta-turk-mutfagi-uzay-semalarinda-1705650495385.webp

00.49’DA FIRLATILDI

Dragon kapsülü gece saat 00.49’da uzaya fırlatıldı. Falcon 9 roketinin içerisinde olan 4 kişilik ekibin uzay yolculuğu başladı. 17 Ocak tarihinde fırlatılması kapsülün teknik bakım sebebi ile 1 gün ertelendiği duyurulmuştu.

Gezeravcı 14 gün boyunca uzayda kalacak. Uzay zamanına göre 90 dakikada bir güneşin doğuşuna ve batışına şahit olacaklar.

14 gün boyunca uzayda kalacak olan Alper Gezeravcı 13 farklı deneyi yerçekimsiz ortamda gerçekleştirecek. Deneylerde elde edilen veriler daha sonra uzmanlar tarafından değerlendirilip, farklı araştırmalar için kullanılacak.

UZAYDA YEMEKLER NASIL HAZIRLANACAK?

4 kişilik ekip için özel olarak 200’den fazla çeşit hemen hazırlandı. Uzaya özel olarak hazırlanan yiyecekleri tadan astronotlar farklı yiyecekleri tadarak yeni bir deneyim kazanacaklar.