Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu başladı!

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu SpaceX’e ait uzay aracının NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılması ile başladı.
Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu başladı!

Türkiye’nin tarihi uzay yolculuğu yapılan fırlatılma ile resmen başladı. SpaceX’e ait uzay aracı içerisindeki ekip ile beraber Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıktı. Bu ekip içerisinde Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da bulunuyor. NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden yapılan fırlatılma ile beraber Ax-3 ekibi Türkiye açısından tarihi bir yolculuğa başladı.

TARİHİ YOLCULUK BAŞLADI

Türkiye saati ile saat 00:49’da Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu başlamış oldu. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'ya ABD'den Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve İsveç'ten Marcus Wandt da bu görevde eşlik ediyorlar.

13 FARKLI BİLİMSEL DENEY YAPACAK

Uzaya fırlatılan roket mürettebat ile beraber 1,5 gün devam edecek olan yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenecek. Alper Gezeravcı bu tarihi yolculukta 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek.

FIRLATILAN ROKET HAKKINDA BİLGİLER!

Gezeravcı'nın uzaya çıkacak ilk Türk astronot olacağı bu seferde kullanılacak SpaceX Falcon 9 roketi, iki aşamalı ve yeniden kullanılabilir bir roket.

Falcon 9, SpaceX tarafından taşınan yüklerin ve yolcuların Dünya'nın yörüngesine ve uzayın derinliklerine güvenli bir şekilde taşınması için tasarlandı.

Roketin yeniden kullanılabilme özelliği şirketin roketin pahalı parçalarını her yolculukta tekrardan üretme ihtiyacını ortadan kaldırıp, uzay yolculuğunu daha ekonomik hale getiriyor.

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu resmen başlarken bu tarihi anlar canlı yayın ile paylaşıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu’na 1,5 günde gidecek olan roketten canlı yayınlar ile bilgilendirmeler de yapılacak. SpaceX sosyal medya hesabından aşama aşama bu yolculuk hakkında son gelişmelere dair bilgiler veriliyor.