Xiaomi kullanıcılarına kötü haber! O uygulamayı artık yükleyemeyeceksiniz

Xiaomi kullanıcılarına kötü haber geldi. Artık o popüler uygulama söz konusu telefon modelinde yüklenemeyecek.
Xiaomi kullanıcılarına kötü haber! O uygulamayı artık yükleyemeyeceksiniz

Xiaomi tarafından kullanıcılarına kötü haber. Artık o popüler uygulamayı kullanmayacaklar. Akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi artık Telegram yüklemeye izin vermeyecek. Peki neden?

Telegram artık Xiaomi telefonlara yüklenmeyecek. Güvenlik kontrolünden geçemeyecek ve kullanıcılar tarafından kullanılamayacak. Akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi geçen yıl MIUI arayüzüne yeni bir özellik eklediğini duyurmuştu. Bu özellik ile kötü niyetli ve spam uygulamaların yüklemelerine izin verilmiyordu. Çin'de yasaklanan uygulamaların sansür alıp almayacağı ise merak konusu olmuştu.

XİAOMİ TELEFONLARDA TELEGAM YÜKLENEMEYECEK!

Artık Xiaomi telefon kullanıcıları tarafından Telegram uygulaması indirilemeyecek. Milyonlarca kullanıcısı olan Telegram son zamanlarda kullanıcı sayısını daha da arttırdı. Fakat son gelen habere göre Çin'deki akıllı telefonlara Telegram yüklenmesi engellendi.

Buna göre MIUI Telegram’ı şu şekilde tanımladığı zaman “Uygulama Xiaomi’nin güvenlik incelemesinden geçemedi. Bu uygulama hilelidir ve kullanılması hileli kesintiler veya haksız tüketim gibi risklere yol açabilir.” şeklinde bir uyarı yer almaktadır.

Xiaomi’nin tarafından yapılan bu kısıtlamanın diğer ülkeleri etkileyip etkilememesi konusunda net bir haber olmasa da bunun mümkün olmadığı düşünülmektedir. Buna rağmen bazı güvenlik problemlerinden dolayı Çin versiyonu alan kullanıcılar bu durumdan etkilenecektir. Böylece telefonlarına Telegram uygulamasını yüklemeyecekler. Telegram Çin dışında yaşayan kişiler tarafından bile yüklenmeyecektir.

Bu tarz teknoloji haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.