25 milyon kişinin tüm verileri SIZDIRILDI! Hemen kontrol edin tüm bilgileriniz çalınmış olabilir

Siber saldırılar ve internet dolandırıcılığı girişimleri her geçen gün artarken yeni bir son dakika açıklaması yapıldı ve dünya genelinde 25 milyon kişi için veri hırsızlığı açıklandı!
25 milyon kişinin tüm verileri SIZDIRILDI! Hemen kontrol edin tüm bilgileriniz çalınmış olabilir

25 milyon kişinin tüm verileri SIZDIRILDI! Hemen kontrol edin tüm bilgileriniz çalınmış olabilir - Dünyada interneti kullanan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ederken dolandırıcılar da artık sanal dünyada boy gösteriyor. Özellikle de bilinçsiz tüketicileri hedef alan dolandırıcılar mağduriyet yaratırken tüm dünyada büyük yankı uyandıran yeni bir veri hırsızlığı gündeme bomba gibi düştü.

Yapılan açıklama ile dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olark gösterilen Glow'un kullanıcılarına ilişkin verilerin çalındığı iddia edildi. Söz konusu uygulama bir sağlık uygulaması olsa da genellikle uygulamayı hamile olan kişiler kullanıyor. 25 milyon kullanıcının sağlık verilerinin Ekim 2023 döneminde yaşanan bir açık nedeniyle çalındığı belirtiliyor.

GLOW HESABI OLANLAR DİKKAT! VERİLERİNİZ ÇALINMIŞ OLABİLİR!

Bloomberg HT tarafından yapılan habere göre ığırlıklı hamilelerin kullandığı yapay zeka destekli sağlık teknolojisi Glow’un kullanıcılarının verileri sızdırıldı. Dünya genelinde hamilelere yönelik en kapsamlı uygulama olan Glow’da 25 milyon kullanıcının tüm sağlık verilerine Ekim 2023 yılında erişildiği ve açığa, ihbarı geldikten bir hafta sonra müdahale edilebildiği belirtildi. Dijital güvenlik araştırmacısı Ovi Liber, Glow'un geliştirici API'sinden kullanıcı verilerinin sızdığını bulduğunu ve sızıntıyı Ekim ayında şirkete bildirdiğini söyledi.

Glow'un sızıntıyı yaklaşık bir hafta sonra düzelttiğini de açıkladı. Sızdırılan veriler çok hassas görünmese de dijital güvenlik uzmanı, Glow kullanıcılarının bu bilgilerin erişilebilir olduğunu bilmeyi hak ettiğine inanıyor. ABD merkezli sivil toplum örgütü Electronic Frontier Foundation'ın Siber Güvenlik Direktörü Eva Galperin yaptığı açıklamada “Bunun oldukça büyük bir olay olduğunu düşünüyorum. Hangi yasal rejim kapsamında özel tanımlanabilir bilgiler olup olmadığı sorusuna girmeden bile, Glow'u kullanan kişiler, kendileri hakkındaki bu verilerin sızdırıldığını bilseler, kullanımlarını ciddi şekilde yeniden düşünebilirler” dedi.

Söz konusu uygulama ilk olarak 2013 senesinde piyasaya sürülürken söz konusu uygulamayı en çok hamilelik planlayan kişiler ve hamile olan kadınlar kullanıyordu. Veri hırsızlığı büyük yankı uyandırırken 2020 senesinde şirket ABD'de benzer iddiaların ardından yapılan yargılamada 250 bin dolar tazminata mahkum edilmişti.