Gece yarısından itibaren geçerli olacak! 81 ilde 80 TL zam resmen açıklandı

Zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken yeni zam haberi son dakika duyuruldu. Motorine gelen zammın ardından akaryakıt fiyatlarına yeni zam haberi benzine verildi.
Gece yarısından itibaren geçerli olacak! 81 ilde 80 TL zam resmen açıklandı

Gece yarısından itibaren geçerli olacak! 81 ilde 80 TL zam resmen açıklandı - Türkiye zam yağmuru ile sarsılmaya devam ederken yeni günün zam haberi sabah erken saatlerde açıklandı. Milyonlarca araç sahibi motorine gelen zamla şoka uğrarken yeni rekor zam benzine açıklandı.

Motorine dün gelen 2 lira 56 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bu seferde benzine rekor zam açıklandı. Akaryakıt sektörü temsilcileri rekor zammı resmen açıklarken depo başına ortalama zam miktarı pompaya 80 TL olarak yansıyacak.

AKARYAKIT FİYATLARINA YENİ ZAM HABERİ! MOTORİNE GELMİŞTİ, BENZİNE ZAM VAR MI, BENZİN ZAMMI BEKLENİYOR MU?

Mayıs ayında yapılan yerel seçimlerin hemen öncesinde 18 TL bandında yer alan akaryakıt fiyatları dolar kurunda yaşanan yükseliş ile yönünü yukarı çevirmişti. Dolar kuru ve brent petrol fiyatında yaşanan artışa yılbaşında ÖTV düzenlemesinden kaynaklanan rekor zam da eklenirken araç sahipleri bir anda 30 TL bandını aşan akaryakıt fiyatları ile şoka uğramıştı.

akaryakit-fiyatari.jpg

Akaryakıt fiyatlarına en son zam dün rekorla gelmiş, tek seferde motorinin litresine 2 lira 56 kuruşluk zam yapılmış, motorinin litre fiyatı tarihinde ilk kez 45 TL seviyesini kırarak rekor kırmıştı. Akaryakıt sektörü temsilcileri kötü haberi verdi ve bu seferde benzine zam geleceği ilan edildi. Benzine gelecek olan zam miktarı ise 1 lira 79 kuruş olarak belirlendi.

AKARYAKIT FİYATLARINA NEDEN ZAM GELİYOR, BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI NEDEN YÜKSELDİ?

Brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik iç piyasada akaryakıt fiyatlarına indirim ya da zam olarak yansırken son dönemde dolar kurundaki sert çıkış zamlara neden oldu. Sektör temsilcileri brent petrol fiyatında bir düşüş olmadığı takdirde yükselişlerin devam edebileceğini ifade ederken Yemen'de Husilerin akaryakıt tankerlerine yapmış oldukları saldırıların da zamlara neden olduğu belirtildi.