UTAŞ Uşakspor evde de yok

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Bodrum Belediyesi Bodrumspor’a 2-1 yenilen 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden UTAŞ Uşakspor, bu kez kendi evinde ağırladığı Kastamonuspor 1966 S.K’ye biri penaltıdan, yediği 2 golle 3 puanı kaptırdı.
UTAŞ Uşakspor evde de yok

Maça hızlı başlayan ev sahibi takım 2. dakikada Murat Gürbüz Erol’un ceza sahasına girerek attığı şutta kaleci Bekir yatarak topu kontrol etti.
Bir dakika sonra yine Murat Gürbüzerol, şık çalımlarla defansı ipe dizdi. Günün başarılı isimlerinden Kastamonuspor liberosu Mustafa, topa son anda ayak koyarak uzaklaştırdı.
17. Dakikada Kastamonusporlu Ozan’ın şutuna, bu kez ev sahibi defans ayak koyarak uzaklaştırdı.

18. dakikada yine Murat Gürbüzerol rakip defansı ve kaleci Bekir’i geçti. Ancak yağışlı havada sahada kaygan olunca topla birlikte auta çıktı.

Bu dakikadan sonra yağmur şiddetini artırınca saha kaygan hale geldi ve iki takım oyuncuları da ayakta durmakta güçlük çekti.

Ev sahibi takım 40. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Yine Murat Gürbüz Erol rakip defansı ipe dizdi ve kaleci Bekir ile karşı karşıya kaldı. Kaleye şut atmak yerine topu yanındaki Muhammed Rıdvan Yıldırım’a çıkardı. Rıdvan da kale yerine topu Tayfun Pektürk’e çıkarmayı tercih etti. Tayfun beklmediği bu topa iyi vuramayınca maçın kırılma anı oldu ve top auta çıktı.

GOL…

Sahanın başarılı isimlerinden Abdülaziz soldan topu çok güzel kesti. Altı pas çizgisi üzerinde bulunan Soner’e topu usulca filelere bırakmak kaldı. 0-1

Konuk takım ilk yarı soyunma odasına önde gitti.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı golle başladı. 48. dakikada konuk takımdan Muharrem ceza sahasına girdiği anda Hikmet Balioğlu tarafından düşürüldü. Maçın Hakemi Oğuzhan Uğurlu beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Muharrem topu sağdan 90’a taktı. 0-2

53. dakikada Semih’in ortasına Tayfun 6 pas çizgisi üzerinde dokunamayınca ev sahibi takım bir golden oldu.

59. dakikada Murat Gürbüzerol, yine kaleci Bekir’i geçti. Cenk Kaplan son müdahalede başarılıydı.

67. dakikada Semih’in ortasında kafayı çıkan Emrah topu ıskaladı.

71. dakikada Semih’in ortasında hikmet topa dolanınca kaleci Bekir topu uzaklaştırmakta zorlanmadı.

79. dakikada Tayfun Pektürk’ün 20 metreden sert şutu yan direğe çarparak auta çıktı.

85. dakikada Muharrem’in ceza sahası yayı üzerinden vurduğu sert ve isabetli şutu, kaleci Ersin uçarak kornere yumrukladı.

Hakem Oğuzhan Uğurlu maçı 6 dakika uzattı. Ancak sonuç değişmeyince UTAŞ Uşakspor, bu sezon evinde ilk kez yenilgiyi tatmış oldu.

HAKAN HOCA SERGİLENEN FUTBOLDAN MEMNUN

Maçtan sonra oyunun bir değerlendirmesini yapan UTAŞ Uşakspor Teknik Direktörü Hakan Şapçı, öğrencilerinin sergilediği oyun ve mücadeleden memnun olduğunu ve kayıp puanları telafi edeceklerini açıkladı.

Şapçı, “Aslında bizim kazanabileceğimiz bir oyundu. Ancak bana göre maçın kırılma anı yaptığımız basit hatalardan dolayı iki gol yememiz oldu. Maç boyunca sayısız pozisyona girdik. Başarılı olamadık. Kaybettik, üzgünüz. Ancak çocukların oyunundan ve mücadele azminden çok memnunum. Saha şartları çok ağırdı. Buna rağmen çocuklar sahada çok güzel bir mücadele örneği gösterdi. İki haftadır kaybediyoruz. Bundan sonra bir seri yakalayarak bu kaybettiğimiz puanları telafi etmek istiyoruz” dedi.

Sakat ve cezalı oyuncularının olmamasının oyun sistemini etkilediğini belirten Şapçı, “Geçen hafta Tayfur Emre sakatlandı. Hafta içi Oğuzhan Kayar sakatlandı. Özgen iyi oynamaya başlamıştı. Ancak o da kart cezalısı olduğu için ondan da faydalanamadık. Aslında tüm eksikliklere rağmen bu maçta iyi oynayan taraf bizdik. Çok gol kaçırdık. Ben hiçbir mazereti kabul etmiyorum. Bundan sonra maçlarımızı kazanacağız” şeklinde konuştu.

“KAZANARAK ZİRVEDEKİ YERİMİZİ ALACAĞIZ”

Şapçı, “Şu anda devre arasında forvet transferini konuşacak durumda değiliz. Ben tüm oyuncularımın performansından memnunum. Bu kadar gol pozisyonuna girdiğimiz halde gol atamamak bizi üzdü. Son vuruşlarda başarılı olmak için çok çalışıyoruz. Ancak kötü saha koşullarında atamayınca size atıyorlar. Geçen hafta Bodrum maçında da golleri yine aynı dakikalarda yemiştik. Bu da takımın demoralize olmasına neden oluyor. Gelecek hafta Bayrampaşa deplasmanında galip gelerek tekrar zirvedeki yerimizi alacağız”  ifadesini kullandı.

MAÇ DETAYLARI

UTAŞ UŞAKSPOR: 0

KASTAMONUSPOR 1966: 2

STAT: Uşak 1 Eylül

HAKEMLER:  Oğuzhan Uğurlu (***), Salim Şanlıer (***), Samet Özkul (***)

UTAŞ UŞSAKSPOR: Ersin Aydın (**), Caner Solmaz (**), Hikmet Balioğlu (**), Nuri Melih Mursal (**), Semih Beyaz (**), Oğuzhan Yıldırım (*) (Dk.69 Doğan Seçkin Şavkın*), Muhammed Rıdvan Özdemir (*), Nurettin Çağlar (*) (Dk 80 Kerem?), Murat Gürbüzerol (**), Tayfun Pektürk (**), Emrah Uzun (*)(Dk 79. Ekrem Sütçü?)

Yedekler: Ogün Karakaya, Şemsettin Ender Kılıç, Ahmet Aktaş, Melih İnan,

Teknik Sorumlu: Hakan Şapcı

KASTAMONUSPOR 1966 SK: Bekir Sevgi (***), Bahri Can Avcı (***), Mustafa Çakır (***), Yakup Yiğit (***), Ayhan Gürbüz (***), Soner Dikmen (***), Erkan Taşkıran (*)(Dk 21 Cenk Kaplan*** (Dk 72. Oğuzhan Öztürk*), Muhammed Haşim Çoban (***), Abdülaziz Solmaz (***), Muharrem Ozan Cengiz (***), Ozan Kılıçoğlu (***),(Dk.82 Ahmet Bahçıvan?)

Yedekler: Muhammed Birkan Tetik, Orkun Dervişler, Sinan Akaydın, Niyazi Batuhan Salman

Teknik Sorumlu: Mustafa Çapanoğlu

GOLLER:  Soner Dk. 42, Muharrem Dk, 48 (P) (Kastamonuspor 1966 SK)

SARI KARTLAR: Hikmet Balioğlu, Doğan Seçkin Şavgın (UTAŞ Uşakspor)

İlgili Haberler