Uşak’ın unutulan mahallesi şimdi gül bahçesi oldu

Uşak Gündem ekibi olarak mahallelerin nabzını tutmaya, halkımıza kulak vermeye devam ediyoruz. Dikilitaş Mahallesi’nin ardından bu kez durağımız Karaağaç Mahallesi oldu. Hem hizmetleri yerinde inceledik, hem de “Söz Sende” programımız kapsamında mikrofonu Uşaklılara uzattık. İşte mahallelinin gözünden Uşak’ın eski mahallesinin dönüşümü…
Uşak’ın unutulan mahallesi şimdi gül bahçesi oldu

Özel Haber// Karaağaç Mahallesi Uşak’ın kuzeyinde, merkeze yakın olmasına rağmen ne hikmettir bilinmez, Uşak’ın çöp döküm alanı olmuş, yıllardır kötü koku, çirkin ve pislikten insanların mecbur olmadıkça gitmediği bir mahallesiydi.

Son yıllarda Uşak Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla adeta gül bahçesine dönen Karaağaç Mahallesi’nin sakinleri, şimdilerde mahallerine yapılması planlanan “Macera park” ile Uşak’ın cazibe merkezi olmasını umuyorlar.



Mahalle konaklarıyla sosyal yaşamın yeniden şekillendiği Karaağaç, yeni yapılan yolları ve laleli aydınlatmalarıyla, yeşil alanlarıyla yeni bir çehre kazanmış, çok değişmiş. Bir zamanlar Uşak’ın çöplüğü olan Karaağaç Mahallesi, bırakın çok eski yılları, 5 yıl önceki halinden bile tanınmayacak derecede değişime ve dönüşüme uğramış.



MUHTAR KORKMAZ; “BELEDİYE HİZMETLERİNDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Karaağaç Mahallesi’nin 19 yıldır muhtarlığını yapan, 71 yaşındaki ihtiyarlamayan delikanlısı Mustafa Korkmaz, mahallesinde son 5 yılda yaşanan gelişim ve değişimin baş döndürücü bir hızla gerçekleştiğine vurgu yapıyor.



Başkan Nurullah Cahan zamanında yapılan belediye hizmetlerinden son derece memnun olduğunu belirten Korkmaz, “Hizmetlerden çok memnunuz.  Anıt park, Mahalle Konağımız, KYK Yurdu, yanına yapılan bir lise... Mahallemiz gelişti, gelişmeye devam ediyor. Çok kapsamlı bir mahalle konağımız var. Sağlık ocağı, muhtarlık, kadınlara biçki dikiş kursu, en üstteki salonda yaş günü, asker eğlencesi, kına gecesi, nişan, mevlit, yaren gecesi gibi sosyal etkinliklere ev sahipliği yapan odaları, mahalle halkının sosyal yaşamını geliştirmektedir” dedi.

Henüz proje aşamasında olan, “Macera Park” ve “Kapalı Pazaryeri” projelerinin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini kaydeden Korkmaz, “Bu projeler olduğunda mahallemizin hiçbir eksiği kalmayacak. Özellikle macera park hayata geçtiğinde tüm Uşak, Karaağaç Mahallesine akacak ve mahallemiz Uşak’ın çekim merkezi olacak” ifadesini kullandı.



“BİZ HİZMETE ALIŞTIK, DIŞ GÖZ DAHA NET GÖRÜYOR”

Karaağaç Mahallesi sakinlerinden Nuri Yılmaz Uşak ve mahallesindeki değişim dönüşümü, Uşaklı olmayanların gözünden şöyle aktarıyor: “Biz Uşaklı olarak yapılan hizmetlere alıştık. Her gün içerisinde olduğumuz için gözümüz alıştı. Ama Uşak’a dışarıdan gelenler bu değişimi anında fark ediyor. Geçenlerde Denizli’den bir arkadaşım geldi. “Uşak ne olmuş böyle? Çok değişmiş” şeklinde hayret ettiler. Uşak’ı çok iyi görüyorlar.”

GENÇLER; ÖĞRENCİ DOSTU BAŞKAN CAHAN”

Remzi Kayhan; “Yapılan yatırımlar ve parklar halk adına çok güzel. Çok memnunuz. Yalnızca park ve bahçelerde denetimlerin artmasını talep ediyoruz.”

Sadık Gündüz, “Mahallemize ve kentimize yapılan yatırım ve hizmetlerin mutlaka takdir edilmesi gerekir. Ufak tefek noksanlıklar takip edilerek denetimlerle aşılabilir. Bundan önceki yönetimlerin eksikleri göz önüne alındığında belediyenin son yılarlındaki yatırımları bana göre çok daha yüz güldürücü hizmetlerdir.”



Murat Porsuk, “Yapılan hizmetler güzel. Alt geçitler olsun, üst geçitler olsun... Hiç ışıklara takılmadan doğrudan geçebiliyoruz.”

Uşak dışından üniversite eğitim için gelen gençler ise Nurullah Cahan döneminde Uşak’a yapılan hizmetleri şöyle sıralıyorlar: “Gerçekten çalışmalar çok iyi, sıkıntı yok. Uşak içerisinde sıkıntı yok.”

“Beş yıl önce geldiğim Uşak ile şimdi ki Uşak arasında çok fark var. Sayın Nurullah Cahan’ın öğrenciler için yaptığı yürüyüş yolları bisiklet yolları, üniversite altına yaptığı stat, Uşak’ı öğrenci memleketi yapmış. Çok beğendik.”



“Nurullah Cahan’ın Uşak için yaptıkları gözle görülüyor. Kendisini çok seviyoruz. Öğrencilerle kahvaltı yapması, sürekli bir arada olması bizlere verdiği önemi gösteriyor. Uşak’ın başında daima olması gerekiyor.”

İlgili Haberler