Tek doz bile Turkovac BionTech ve Sinovac aşısı olanlar! Kötü haber geldi hemen bunu yapmanız lazım

Pandemi döneminde milyonlarca kişi koronavirüs aşısı olurken korana aşısı olanlara kötü haber açıklandı. Tek doz bile aşı olduysanız hemen bunu yapın...
Tek doz bile Turkovac BionTech ve Sinovac aşısı olanlar! Kötü haber geldi hemen bunu yapmanız lazım

Tek doz bile Turkovac BionTech ve Sinovac aşısı olanlar! Kötü haber geldi hemen bunu yapmanız lazım - Tüm dünya 2020 yılında gizemli bir hastalık haberi ile çalkalanmaya başlamış, Çin'in Wuhan eyaletinde görülen gizemli hastalık kısa sürede tüm dünyaya hızla yayılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs adı verilen hastalık nedeniyle pandemi ilan edilmiş, tüm dünya genelinde milyonlarca insan hayatını kaybetmişti. Hastalık Türkiye'de de etkili olmuş, pandemi nedeniyle pek çok yasak getirilmiş, uçuş yasakları, sokağa çıkma yasağı ve zorunlu maske uygulaması tüm Türkiye'yi etkilemişti.

AŞI OLANLARA KÖTÜ HABER! HEMEN KONTROL ETTİRMENİZ GEREKİYOR

Son dönemde kalp krizi, pıhtı atma ve şah damarı tıkanıklığı gibi hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayıları son derece artarken yaşanan bu artış tartışmalara neden olmuştu. Aşı olduğunu yaptığı açıklama ile duyuran Metin Uca'nın şah damarı tıkanıklığı sonrasında bir kere daha pandemi sonrasında artan kalp krizi ve damar tıkanıklığı hastalıkları gündeme taşımıştı. Konu hakkında peş peşe açıklamalar gelirken bu açıklamalardan biri de Dr. Mehmet Portakal tarafından yapıldı.

yeni-uyari.jpg

Dr. Mehmet Portakal yapmış olduğu açıklamasında "Özellikle mRNA olarak bilinen yeni nesil aşı vurduranlarda pıhtılaşma problemleri ve genç yaşta kalp krizleri daha sık görülür oldu. Son dönemde damarla ilgili şikâyetler arttı.

Nasıl kaslarda ağrılar çok arttıysa veya bu kalp damar problemleri arttıysa sinir uçlarını etkilediği için özellikle odaklanma problemleri, konsantrasyon problemleri bunlarda da arttı. Sabahları yorgun uyanma, işine odaklanamama, eski verimi kaybolma, okuduğunu anlamama ve aklında kalmama gibi belirtiler de beyin sisinin ön belirtileridir" diyerek koronavirüs geçirenler ve aşı olanlara doktor kontrolünden geçmelerini tavsiye etti.

Doktorlar aşı konusunda ikiye ayrılırken başlarını Canan Karatay'ın çektiği bir kısım doktor aşıların kalp hastalıklarına neden olduğunu savunurken, bir kısım doktor ise vakalardaki artışı kabul ederek bunun aşıya değil koronavirüs hastalığının kendisi nedeniyle ortaya çıktığını iddia ediyorlar. Koronavirüs hastalığının kanı koyulaştırdığı ve bu nedenle kalp hastalıklarını arttırdığı öne sürülürken bunun da pıhtı ve kalp krizine neden olabileceği ifade edildi.