O ürünler yasaklandı! O tarihten itibaren raflardan tamamen kalkacak

Bazı vatandaşların sofralarının vazgeçilmezi olan nar ekşili soslar için kritik karar alındı. Kimileri için vazgeçilmez bir tat olan nar ekşili sosların sağlık için oldukça zararlı olduğu biliniyor. Bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanan nar ekşili sosların raflardan kalkacağı tarihler belli oldu.
O ürünler yasaklandı! O tarihten itibaren raflardan tamamen kalkacak

O ürünler yasaklandı! O tarihten itibaren raflardan tamamen kalkacak - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından nar ekşili soslar yasakladı. Nar ekşisi severlerin yeni yasakla ilgili araştırmaları devam ederken konuya ilişkin ayrıntılı bilgi de kamuoyuna duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın aldığı kararla içerisinde katkı maddelerinin çok fazla olması nedeniyle nar aromalı soslar raflardan kalkacak.

NAR EKŞİLİ SOSYAL NE ZAMAN YASAKLANACAK?

Tüketicilerin etiket üzerindeki ayrımı fark edememesinden kaynaklı olarak yüzde 100 nar ekşisi yerine, narlı sos satın alması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünlerin yurt içinde satışına yasak kararı alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, nar ekşisine, nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyecek. Bu kapsamda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren piyasada satılamayacak.

Orijinal narlı soslarla arasında yarı yarıya fiyat farkı bulunan nar ekşili sosların özellikle çiğ köfte satıcılarında yoğun olarak kullanıldığı vurgulandı. .nar ekşisi imajı ile satılan sosyaların yasaklanması sonucu taklitin ortaya çıkabileceği endişesi arttı. Bu kapsamda bir önlem alınması gerektiğini de belirten uzmanlar, piyasanın ciddi anlamda kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler