Uşak’ta “turuncu” alarm

Türkiye’nin koronavirüs risk haritası güncellendi! (Düşük, orta, yüksek çok yüksek riskli iller) İllerin risk grupları değişti! İlimiz Uşak hangi renk oldu?
Uşak’ta “turuncu” alarm

Geçtiğimiz ay iller vaka sayılarına oranla düşük-orta-yüksek-çok yüksek riskli olarak değerlendirmeye alınmış, düşük ve orta riskli illerde birçok yasak kaldırılmıştı. 15 günde bir yenileneceği duyurulan koronavirüs risk haritası yeniden güncellendi ve şehirlerin renk grupları yeniden şekillendi.

Haftalık vaka sayısı 100 binde 10’un altındaki iller  düşük (Mavi), 11-35 arası orta (Sarı), 36-100 arası yüksek(Turuncu), 100’ün üstündeki iller ise “çok yüksek riskli (Kırmızı) sayılıyor.

Birkaç hafta evveline kadar mavi rengi ile batının nazar boncuğu kabul edilen ilimiz, önce sarı, bakanlığın son açıklaması ile turuncuya dönerek yüksek riskli iller arasında kabul edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son risk haritasında Uşak’ta haftalık vaka sayısı, 100 bin kişide 84,72 gösterildi.

“TEDBİRLERE UYARAK VAKA SAYISINI YİNE DÜŞÜREBİLİRİZ”

Uşak’ın yüksek riskli /Tuurncu) iller arasına girmesinden dolayı yazılı bir açıklama yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşaklılara şöyle seslendi:

“Kıymetli Hemşerilerim,

Sağlık Bakanlığımız tarafından yayımlanan haritadan da görüleceği üzere, ilimizdeki vaka sayılarında ciddi bir artış söz konusu.

Bu artış, bizleri tedirgin etse de biliyorum ki daha önce de yaptığımız gibi, hep beraber tedbirlere uyarak vaka sayılarımızı düşürebiliriz. Bu artışın, hepimiz için çok riskli olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Tekrar, sıkı sıkıya tedbirlere uymalıyız. Unutmayalım ki mücadelemiz; kendimiz, çocuklarımız ve sevdiklerimiz için.

Lütfen, maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymayı ihmal etmeyelim. Kalabalık oluşturmayalım, kalabalık ortamlardan uzak duralım.”

İlgili Haberler