Tuvalete çıkmanızdaki bu değişiklik bağırsak kanseri belirtisi olabilir

Kanser, çağımızın en tehlikeli ölümcül hastalıkları arasında yerini alıyor. Farklı belirtilerle kendini gösteren bağırsak kanserine yakalananların sayısı son dönemlerde hızla arttı. Peki, bağırsak kanseri belirtileri ne? İşte detaylar..
Tuvalete çıkmanızdaki bu değişiklik bağırsak kanseri belirtisi olabilir

Erken teşhis ve beraberinde gelen tedavi yöntemleri sayesinde kanser tedavi edilebilen bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde uzmanların yaptığı açıklamaya göre bağırsak kanserindeki vakaların sayısında ciddi bir artış görüldü.

Dünya genelinde yapılan çalışmalara göre insanları etkileyebilen en az 200 kanser türü bulunuyor. En sık görülen kanser türleri arasında bağırsak kanseri de görülüyor. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bağırsak kanserinin belirtileri de merak konusu oldu.

BAĞIRSAK KANSERİ BELİRTİLERİ

Bağırsak kanserinin tedavisi için erken teşhis son derece önemli. Teşhis için de belirtilerin dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili Doktor James O’Donovan bağırsak kanseri belirtileri hakkında 6 önemli belirtiyi sıraladı:

  1. Tuvalete çıkma rutininde önemli ve kalıcı bir değişiklik
  2. Hızla kilo kaybı
  3. Anüs, karın ya da rektum bölgesinde kitle
  4. Karın şişkinliği ve ağrısı
  5. Sürekli yorgunluk ve halsizlik hali
  6. Dışkıda kan görmek

TUVALETE ÇIKMADA DEĞİŞİKLİK

Tuvalete çıkma rutininde önemli bir değişiklik, bağırsak kanserinin en önemli belirtileri arasında bulunmaktadır. Uzmanlara göre normalde 6 haftadan uzun süredir devam eden bir tuvalete çıkmama halinin dikkate alınması gerekiyor. Bunun yanı sıra daha sık tuvalete çıkma ya da tuvalete çıkarken sürekli şiddetli bir karın ağrısı hissinin de dikkate alınması gerektiği ifade ediliyor.

Not: Haberimiz bir teşhis niteliği taşımamaktadır. Uzmanların açıklamaları derlenmişti. Kesin tanı ve teşhis için mutlaka doktorunuza muayene olmalı ve doktor tavsiyesi almanız gerekmektedir.