Araştırmaların sonuçlarına göre en uzun yaşayan kan grubu belli oldu

Uzmanlar, kan grubu üzerinde farklı farklı araştırmalar yapmaya devam ediyor. Özellikle kan grubu için koronavirüs döneminde çok sık araştırma yapılmış, hastalığa en dayanıksız grubun A kan grubu olduğu açıklanmıştı.
Araştırmaların sonuçlarına göre en uzun yaşayan kan grubu belli oldu

Konu ile ilgili Japonya ve İngiltere’de bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kan gruplarının kişinin sağlık durumu ve zeka seviyeleri noktasında ne kadar belirleyici olduğunu ortaya koydu.

Kan gruplarının yaşam süreleri üzerinde yapılan araştırmanın sonucuna göre en uzun yaşayan kan grubu da belli oldu. Belirli kan gruplarının diğer kan gruplarına sahip bireylere daha yaşam süresinin daha uzun olabileceği ortaya çıktı.

BU KİŞİLERDE RİSK DAHA FAZLA

Yapılan araştırmaya göre CVT isimli kan grubunu belirleyen genler, aslında beyindeki kan pıhtılaşması riski ile de doğru orantılı. Bu çalışmaya katılan 882 kişi üzerinde yapılan çalışmalarda AB kan grubuna sahip olan kişiler de bu risk diğer, kişilere göre ortalama 5,6 kat daha fazla.

Bunun yanı sıra 0 kan grubuna sahip olan kişilerde risk yarı yarıya daha da düşüyor.

Bir diğer çalışma da ABD’de yapıldı. ABD’de yapılan çalışmalara göre AB kan grubuna sahip olan kişilerde kalp rahatsızlığına yakalanma olasılığı diğer kişilere göre yüzde 23 oranında daha fazla

B kan grubundaki oran ise 0 kan grubuna göre yüzde 11 daha fazla.

O KAN GRUBU EN DİRENÇLİSİ

Genel olarak toparlamak gerekirse 0 kan grubu hastalıklara karşı daha dirençli. Özellikle hava kirliliği ve çevresel faktörlere karşı bu kan grubuna sahip olan kişilerin daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor. Kalp krizi ya da kalp hastalıklarına yakalanma oranı da bu kişiler için daha düşük.

Not: Haberimiz bir tedavi ya da teşhis niteliği taşımamaktadır. Yapılan araştırma sonuçları aktarılmıştır. Kesin tanı ve teşhis için doktorunuzla iletişime geçmeniz önerilmektedir.