Pemfigus hastalığı nedir, belirtileri ne, neden olur? Pemfigus hastalığı öldürür mü?

Erzurum’da görülen pemfigus hastalığı günün en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Aktarılan son habere göre koronavirüs geçirdikten sonra yüzünde çıkan yaralar için hastaneye başvuran İbrahim akan hayatının şokunu yaşadı.
Pemfigus hastalığı nedir, belirtileri ne, neden olur? Pemfigus hastalığı öldürür mü?

Aktarılan son habere göre iki defa koronavirüs aşısı olmuş Akan, dünyada sadece 2-3 milyonda bir görülen pemfigus hastalığına yakalandı. Vücudunu yaralar saran Akan kısa süre içerisinde gündem oldu. Peki, pemfigus hastalığı nedir, belirtileri ne, neden olur? Pemfigus hastalığı öldürür mü? İşte detaylar..

Erzurum’da yaşayan 38 yaşındaki akan, koronavirüsü atlattıktan sonra dünyada 2-3 milyonda bir görülen nadir bir hastalığa yakalandı. Yüzünde yaralar çıkan adam kısa süre içerisinde sevdiklerinin tanıyamayacağı bir hale geldi.

PEMFİGUS HASTALIĞI NEDİR?

Cilt ve mukozal membranlarında kabarcıkların oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Nadir olarak görülen bu hastalıkta bağışıklık sistemi yanlışlıkla cildin üst katmanını bir arada tutan hücrelerin arasını hedef alır ve burada kabarcıkların oluşmasına neden olur.

Yaşamı tehdit edebilecek boyuta gelebilen bu hastalık, immün baskılayıcı ilaçlarla birlikte tedavi edilir.

TÜRKİYE’DE DE OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

CNN Türk’ün aktardığı habere göre kesin olmaya verilerle birlikte ülkemizde ortalama olarak her 1 milyon kişinin 2-3’ünde bu rahatsızlık görülüyor. Erkek ve kadın ayrımı olmadan eşit sıklıkta görüldüğü bilinmektedir. Her yaşta görülebilen bu nadir hastalığın aslında Dünya genelinde bakıldığında pemfigus’un Akdeniz kökenli insanlarla Brezilya yağmur ormanlarında yaşayan insanlarda daha sık görüldüğünü söylemek mümkün.