Kahramanmaraş depremini bilmişti! Naci Görür o ile SON DAKİKA 7.4 yeni deprem uyarısı yaptı

Naci Görür deprem uyarısı - son dakika açıklaması ile yine heyecan yarattı. Yeni deprem uyarısı yapılan il belli oldu.
Kahramanmaraş depremini bilmişti! Naci Görür o ile SON DAKİKA 7.4 yeni deprem uyarısı yaptı

Kahramanmaraş depremini bilmişti! Naci Görür bu sefer o ili uyardı 7.4 deprem eli kulağında - Büyük deprem yaşanmadan önce yıllarca Kahramanmaraş bölgesine dikkat çeken ve bu konuda çok sayıda çalışmaya imza atan Naci Görür yıkıcı depremlerin ardından tüm Türkiye'nin gündemine oturmayı başarmıştı.

Depremi önceden bilen adam olarak ünlenen Naci Görür katılmış olduğu canlı yayında yaptığı açıklamalar ile yine büyük yankı uyandırdı. "İlk kez söylüyorum" diyerek yeni bir fay hattı üzerinden dikkat çeken açıklamalar yapan Naci Görür tıpkı Kahramanmaraş depreminde olduğu gibi uyuyan bir fay olduğunu belirterek o ili "depremin eli kulağında" diyerek uyardı!

NACİ GÖRÜR DEPREM UYARISI - SON DAKİKA! BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür katılmış olduğu canlı yayında yapmış olduğu son açıklamasında "Ben ilk kez söyleyeceğim. Türkiye'de Tunceli tehdit altında. Çünkü Erzincan-Karlıova arasında Yedisu fayı var. 250 senede bir deprem üretme periyodu var. Bu fay deprem üretirse 7,4'e kadar deprem çıkabilir. Eli kulağında, şakası yok" diyerek yeni uyarılarda bulundu.

naci-gorur-deprem.jpg

TUNCELİ VE BİNGÖL'DE DEPREM BEKLENİYOR MU, ŞİDDETLİ DEPREM RİSKİ VAR MI?

Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında "Özellikle Pülümür'ün olduğu yer. Biz zaten Erzincan-Karlıova, Bingöl-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7,4'e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli'ye fazla uzak değil, yakın. Tunceli o fayın güneyinde. Batıdan da aktif bir fayla çevrilidir. Ovacık fayı, yavaş hareket ederek deprem üretiyor. Tunceli'nin hemen güneyinde Nazimiye fayı var. Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı özellikle endişe konumundadır" diyerek bölgenin aktif faylarla çevrili olduğunu ifade etti.

Ne zaman deprem olacak sorusuna ise Naci Görür "Eli kulağında, şakası yok. Zaman olarak kesin konuşamıyoruz. Tekerrür periyodunu bilemiyoruz. MTA'yı (Maden Tetkik Arama) bunu tespit etmeye memur edin. Bilimin faydası, yerbilimcinin varoluş nedeni budur" diyerek kesin bir tarih verilemeyeceğini ancak şiddetli bir depreme karşı yarın olacakmışçasına tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

NACİ GÖRÜR UYARMIŞTI O BÖLGE SALLANDI!

Naci Görür'ün yapmış olduğu açıklamalar sonrasında Tunceli'de yaşanan deprem bir anda tüm dikkatin bu bölgeye çekilmesine neden oldu. AFAD depremin şiddetini 3,5 olarak duyurdu. Depremin ardından gözler yeniden Naci Görür'e çevrildi.

NOT: Burada yer alan bilgiler Naci Görür tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, usakgundem.com tarafından haberleştirilmiştir. Kesinlik içermez, tahminleri ifade eder. Günümüz teknolojisi ile depremi önceden kesin olarak bilmek mümkün değildir.