Baş ağrısı için ağrı kesici alanlar aman dikkat! ÇOK BÜYÜK TEHLİKESİ ortaya çıktı

Gün içerisinde çeşitli sebeplerden ötürü başımız ağrıyabiliyor. Baş ağrısı için genel olarak ilk müracaat ettiğimiz çözüm yollarının başında ağrı kesici bulunuyor. Ancak ağrı kesici tüketenlere kötü haber geldi! Çok büyük tehlikesi ortaya çıktı.
Baş ağrısı için ağrı kesici alanlar aman dikkat! ÇOK BÜYÜK TEHLİKESİ ortaya çıktı

Ağrı kesici kullananlar iççin önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre sadece baş ağrısı değil, sırt ağrısı ve beraberindeki pek çok ağrı için parasetamol ve ibuprofen gibi haplar alarak ağrısını hafifletmek isteyenleri bekleyen tehlike açıklandı.

İlaç kullanma kılavuzundaki talimatlarına uyarak kullanmak her zaman en güvenli yol olarak ifade ediliyor. Ancak en ufak bir ağrı için alınan ağrı kesici, beraberinde pek çok tehlikeyi de getirebiliyor.

Konuya ilişkin 2022 yılında önemli bir araştırmanın sonucu yayımlandı. Buna göre uzun süre parasetamol içerikli bir hapın kullanımı özellikle hipertansiyonu olan kişilerde hem kalp hem de felç riskini artırabileceği konusunda önemli sonuçları ortaya çıkardı.

ÖNEMLİ BİR ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Bunun yanı sıra elde edilen bir sonuca göre gün içerisinde 4 gram parasetamol, kronik ağrısı olan hastalara verilen rutin bir ilaç olarak hastalara verildi. Parasetamol kullanan hastanın kan basıncında yüksek oranda bir artış görüldü. Bu artış beraberinde kalp hastalığı ve felç riskini de yüzde 20 oranında ortaya çıkardığı öğrenildi.

“KAN BASINCINI ARTIRDIĞI AÇIKÇA GÖZÜKÜYOR”

Konuya ilişkin Profesör James Dear; "Bu çalışma, dünyanın en çok kullanılan ilacı olan parasetamolün, kalp krizi ve felç için en önemli risk faktörlerinden biri olan kan basıncını artırdığını açıkça gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Sonuçları ortaya çıkaran ekip uzun süreli ağrı kesici reçetesi olan hastalara en düşük dozda parasetamol içerikli ağrı kesicilerin verilmesini uygun gördü.