Tırnağınızdaki bu işarete dikkat! Vücuttaki o organın çalışmadığı sinyalini veriyor

Tırnaklarınızdaki lunulanın rengi ve şekline göre bazı hastalıklara sahip olabilirsiniz. Tırnaklardaki lunulanın özelliklerine mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.
Tırnağınızdaki bu işarete dikkat! Vücuttaki o organın çalışmadığı sinyalini veriyor

Tırnağınızda bulunan bu işaret vücuttaki bir organın çalışmadığını gösteriyor. Tırnak diplerindeki lunula denilen ay şekline benzeyen beyazlıklar vücuttaki bir organın çalışmadığı işaret ediyor. Eğer sizde de bu gibi beyazlıklar varsa mutlaka doktorunuza danışın ve muayene olun. 

Tırnak diplerindeki ay şekline benzeyen beyazlıklara lunula adı veriliyor. Lunulanın rengi ve görünürlüğü vücuttaki bazı detaylar hakkın bize bilgi veriyor. Bu yüzden tırnaklardaki bu izler mutlaka kontrol edilmeli ve bu konuda uzmanlara danışılmalıdır. Peki tırnakta bulunan bu işaretin sebebi nedir? Hangi organın çalışmadığını işaret ediyor? İşte bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor. 

TIRNAKLARDAKİ BU İZE DİKKAT

Tırnaklarda gözüken izlere lunula denir. Lunuların geniş olması yüksek tansiyan ve fazla çalışan bir kalp anlamına gelmektedir. Tırnaktaki lunuların geniş olması bu gibi rahasızlıkları işaret etmektedir. Nedeni ise stersli yaşam tarzıdır. 

Lunula eğer darsa o halde ise düşük enerji, düşük tansiyon ve ağır ilerleyen kan dolaşımı anlamına gelmektedir. Ayrıca bağışıklığınızı ise güçlü olmadığını gösterir. 

Tırnaklardaki lunulanın renginin fil diş ve beyaz renkli olması ise sağlıklı olduğunuzu göstermektedir. Fakat rengi gri ise o halde enerjinizin düşük olduğu çıkarılmaktadır. Normalden daha yorgun olabilir ya da sindirim sisteminde sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. 

Lunulanın renginin mor olması ise kan dolaşımında bir problem olduğunu göstermektedir.  İşte tırnaklardaki lunulanın rengi ve şekline göre birçok çeşitli rahatsızlıklar önceden tahmin edilibilir. Bu şekilde siz de doktora giderek kontrol ettirebilirsiniz. Tırnaklardaki lunula sizi hastalıklara karşı önceden uyarır. 

Bu tarz sağlık haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel araştırmaları ve sağlık ile ilgili uyarıları yakından takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bu tarz haberlerden haberdar olmak istiyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler