Tırnak Süsleme Sanatı (Nail Art) Nedir? Ve Nasıl Yapılır?

Bakımına önem veren kadınların en çok tercih ettiği Nail Art, diğer bir adı ile tırnak sanatı günümüzde oldukça popüler bir tırnak süsleme sanatı olarak bilinmektedir.
Tırnak Süsleme Sanatı (Nail Art) Nedir? Ve Nasıl Yapılır?

Günümüzde kadınlar tarafından en çok ilgi gören tırnak süsleme sanatı (Nail Art) yaygın bir şekilde yapılan işlemdir. Nail Art olarak bilinen tırnak süsleme sanatı oldukça zor bir işlemdir. Bu sebeple tırnak sanatı olarak da nitelendirilmektedir. Bu teknik ile tırnakların desenli bir görünüme kavuşması sağlanır. Hemen hemen çoğu kadının bu sanata ilgisi vardır. Dışarıdan bakıldığında oldukça hoş bir izlenim veren Nail Art, Türkiye de çoğu güzellik merkezinde yapılan bir tekniktir. Tırnaklarının daha bakımlı ve dikkat çekici olmasını isteyen herkes bu işlemi yaptırabilir. Binlerce desen ve renkten oluşan şekiller oldukça göz alıyor.

Kadınlar saçından sonra en çok tırnaklarına önem vermektedir. Güzelliğini ön plana çıkarmayı isteyen kişiler Nail Art ile oldukça çekici bir görünüm elde edecektir. Tırnaklarınızda hangi desen ya da renk olmasına sizler karar veriyorsunuz. Eğer hayalinizde bir tırnak tasarımı var ise kolaylıkla işlem uygulanabilir. Ancak uzman kişinin de fikrini alarak farklı desenlere yönelebilirsiniz. Hayal gücünü zorlayacak nitelikle tırnak tasarımları bulunuyor. Tarzınızı yansıtacak bir tasarım seçerek uygulama sürecine geçilebilir.

Günümüzde Nail Art yaptırmak isteyen kişiler kendi tasarımlarını öne sürüyor. Kadınlar kendi tasarımlarını tırnaklarına bu teknik ile kolayca yansıtabiliyor. Çeşitli fırça ve kalem aracılığı ile çiçekli desenler, geometrik desenler, nokta desenler veya hayalinizdeki bir deseni tırnağınıza yansıtabilirsiniz. Ancak bu işlem uygulanmadan önce elbette ki tırnağın bakımı yapılmalıdır.

Nail Art Nasıl Yapılır?

Öncelikle Nail Art yapılmadan önce tırnak bakımı yapılması gerekir. Oldukça zor bir tekniğe sahip olan tırnak süsleme sanatı, günümüzde sanat niteliğini taşımaktadır. Ayrıca bu işlem herkes tarafından yapılamaz. Yurt dışında popüler bir şekilde hemen hemen her kadının yaptırdığı bu işlem Türkiye'de de ilgi görmektedir. Toplumumuz da bakımlı kadınlar her zaman ön plana çıkmaktadır. Özellikle erkekler bakımlı ve çekici kadınlardan hoşlanır. Nail Art, tırnak üzerinde teker teker çizim yapılarak süsleme tekniğidir.

Kişinin istediği desen ve renkte şekil verilmektedir. Bunun için işleme başlamadan önce tırnak bazı uygulanmaktadır. Tırnak bazı kuruduktan sonra işleme başlanabilir. İnce uçlu fırçalar ve kalemler sayesinde kalp, kelebek, çiçek, geometrik desen gibi şekiller tırnağa yansıtılır. Aynı zamanda bu işlem de dilerseniz tırnak taşı da tercih edebilirsiniz.

İlgili Haberler