5 Adımda Jel Manikür Sonrası Tırnak İyileşmesi

Jel manikür uygulamalarının başarıyla sonuçlanması pek mümkün değildir. Çünkü bu işlemden sonra tırnaklar zarar görür.
5 Adımda Jel Manikür Sonrası Tırnak İyileşmesi

Jel manikür son derece özel bir uygulamadır. El bakımına çok zaman ayıramayan kadınların tercih ettiği bu uygulama, tırnakların çabuk kırılmaması ve bozulmaması için uygulanır. Sonuç şık bir görünüm olmakla birlikte, hijyenik ve bakımlı görünen tırnaklar size hitap edecektir. El bakımına zaman ayırmayan kadınlar uzun süre kalıcı tırnaklarla öne çıkarken, bu tırnakların normale dönmesi ise biraz sıkıntılı bir süreç olabilir.

Jel Manikür Nasıl Çıkarılır?              

Öncelikle yapılması gerekenler tırnakları kesmek olacaktır. Soyulmuş ve zayıflamış tırnaklarınızın eski ve doğal gücüne ulaşması oldukça önemlidir. Bu yüzden manikür işleminin başarıyla sonuçlanması ve tırnakların bakımlı görünmesi için birçok farklı yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de doğal hale dönüş sürecini oluşturabilirsiniz.  Jel manikür sonrası tırnak iyileşmesi birkaç ay içinde tamamlanacaktır. Bu yüzden hassasiyetle tırnaklarınızı törpüleyin, sonrasında sık sık nemlendirip katikülleri temizleyin.

Katikül nemlendiricileriniz yoksa vazelin kullanabilirsiniz. Vazelin çoğu zaman son derece başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ellerinizin nemlenmesi de oldukça önemlidir. Bu yüzden yağ ile bakımlar yaparak tırnaklarınızın şık görünmesini sağlayabilirsiniz. Nude tonlarındaki ojeleri kullanarak tırnaklarınızın iyileşme sürecinde de bakımlı görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Neler Kullanabilirsiniz?

Tırnakların yeniden nem kazanması oldukça önemlidir. Bu yüzden vazelini sık sık kullanabilirsiniz. Özellikle tırnaklarınıza sürerek daha iyi görünmelerini sağlayabilirsiniz. Zamanla soyulma izleri de giderilecektir. jel oje sonrası haftada bir gün tırnaklarınızı ılık süte batırmanız da oldukça faydalıdır. 5 dakika ılık sütte ıslanan tırnaklarınızın gün geçtikçe daha normal olduğunu fark edeceksiniz. Birbirinden renkli çözümler bulmak istediğinizde objelerle uygulamaları yapabilirsiniz. Ancak kalsiyum kaynağı olan peynir ve süt gibi besinleri de tüketmeniz. gerekecektir. Küçük bir grup araştırmalar jölenin tırnaklarının da uızadığına gelir etmektedir.

Ayrıca manikürünüzün soyulmasına izin vermemelisiniz. Çünkü bu da tırnakları yıpratan bir işlem olduğu niçin yem, uzun vadede tırnaklarınızın zayıflamasına neden olabilir. Güçlü tırnaklar için aynı zamanda kalsiyum ve protein ürünleri de tüketmeniz oldukça uygun olacaktır.

İlgili Haberler