Tatlı yedikten sonra şekerin yükselmesini önlemek için bu karışım uzmanlar tarafından önerildi! Mutlaka deneyin

Şeker tüketiminin hemen ardından bu karışımı tüketin. Kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini engellemektedir.
Tatlı yedikten sonra şekerin yükselmesini önlemek için bu karışım uzmanlar tarafından önerildi! Mutlaka deneyin

Çikolata ve şerbetli tatlılar tüketildikten hemen sonra uzmanlar tarafından  önerilen bu karışım şekerin dengelenmesini sağlıyor. Ramazan Bayramı neticesiyle tatlı ve çikolata gibi kan şekerini yükselten ürünler çok tüketilmektedir. Bu sebeple uzmanlar da vatandaşları tatlı türü besinleri tüketirken dikkatli olunmasına karşın uyarmışlardır. Fakat tatlı ve çikolataya hayır diyemeyen kişiler için ise şeker tüketiminin hemen ardından bu karışımın içilmesi önerilmiştir. Peki bu karışım nedir? İşte tarifi.

Ramazan Bayramı neticesiyle tatlı ve çikolata gibi besinler çok fazla tüketiliyor. Bu sebeple uzmanlardan öneriler peş peşe geldi. Şeker tüketiminin hemen ardından 1 su bardağı limonlu ve tarçınlı şu içerek kan şekirinizin hızlı bir şekilde yükselmesini önleyebilirsiniz. Şerbetli tatlılardan küçük küçük dilimler alınması gerektiğini ifade eden uzmanlar şeker hastalığı olan vatandaşlar için bu tür tatlıları asla önermiyor. Bayram sebebiyle bu tatlılara hayır diyemeyenler için ise şekerin hızlı bir şekilde yükselmesini engeleyecek olan bu karışımı açıkladılar. İşte o karışım.

ŞEKER TÜKETİMİNDEN HEMEN SONRA BUNU YAPIN!

Ramazan Bayramı dolayısıyla vücuda çok fazla şeker girişi yapılıyor. Ramazan Bayramı'nda aileler ve arkadaşlar ile bayramlaşmaya gidildiğinde şeker, çikolata ve şerbetli tatlılar ikram edilmektedir. Bu tatlılara hayır diyemeyenler için ise uzmanlar tarafından uyarı geldi. Tatlı tüketilirken mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar tatlının hemen ardından içilecek karışımı da açıkladılar. Bu tarz besinlerin enerji içeriği yüksek besinler olduğunu söyleyen uzmanlar kan şekerinin çok hızlı bir şekilde yükselmesini engellemek için bir bardak tarçınlı ve limonlu su içmenin faydalı olacağını söyledi. 

Türklerin Ramazan ayı boyunca beklediği Ramazan Bayramı neticesiyle şekerli besinlerin tüketimi arttı. Bu sebeple uzmanların önerileri de peş peşe geldi. Şeker tüketimine dikkat edilmesi konusunnda uyarın uzmanlar tatlı tüketiminin hemen ardından bu karışımın kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesini engellemektedir. 

İlgili Haberler