Kan Şekerinizin Yüksek Olduğunu Gösteren İşaretler

Kan şekeri diyabet rahatsızlığının çıkmaması ve sağlıklı bir vücut yapısı için önemli bir konudur.
Kan Şekerinizin Yüksek Olduğunu Gösteren İşaretler

Günümüzde şekerli yiyecek içeceklerin sık tüketilmesi temel nedenlerdendir.

Besinler Ve Kan Şekeri

Kan şekeri yükselme nedenleri beslenme şekli ile doğrudan ilgili bir durumdur. Karbonhidratlar eğer sağlıklı olmazsa kan şekeri hızlı biçimde yükselebilir. Ancak insülin üretimi kan şekerinin kontrol etmesinde yardımcıdır. Fakat insülin dengelerinde de bir süre sonra bozulmalar olabilir. Yani kan şekerini tamamen düşürecek kadar insülin üretimi söz konusu değildir. Bu durum da böbrek yetmezliği,  görme sorunları gibi birçok sorunu beraberinde getirir. Belirtilerin erken teşhis edilmesi, daha hızlı tedavi olması bakımından önemli bir durumdur.

Tuvalete Sık Gitme

Kan şekeri yükseldiğinin göstergeleri içinde en belirgin olanı sık idrar yapmadır.  Böbreklerde kan şekeri yükselmesi ile beraber daha fazla su çekme durumu olur ve bu da idrarın sık şekilde oluşmasını beraberinde getirecektir.  Sıvı alımı fazla olmasa da sık idrar yapıyorsanız bu durumda kan şekeri değerlerinizi kontrol ettirmelisiniz.

 Kronik Yorgunluk

Kan şekeri yüksekliği glikoz harcanmasının fazlalığı nedeniyle yorgun bir hisse neden olacaktır.  Yani kaloriler yüksek olsa da halsizlik başlar. Bu durum kronik hale gelebilir.

 Ağız Kuruması Ve Susuzluğun Artması

Kan şekeri yükselmesinin belirtileri arasında en sık görülen durum ağız kurumasıdır. Böbreklerin glikoz filtrlemesindeki sorun, beraberinde susuz hissetmenize neden olacaktır. Boğaza kadar susuzluk kuruluk hissi ile yoğun su içme isteği olacaktır.

 Başka Hangi Belirtiler Var

Kan şekeri yükseldiği zaman şu belirtilerin de görülmesi muhtemeldir:

  • Kan şekerinin artması ile göz merceğinin şişmesi , bulanık görüş
  • Odaklanma sorunu, bir konuya uzun süre odaklanamama
  • Yaraların yavaş şekilde iyileşmesi
  • Hücrelerin glikoz almaması nedeniyle yağ ve kaslardan beslenmesi ve buna bağlı görülen ani kilo kaybı
  • Diş eti kanaması şeklindedir.

İlgili Haberler