Evinizde dönüp duran sineklerden şikayetçiyseniz bu haber sizin için! Sinekleri uzaklaştırmanın formülü

Evinizi istila eden sineklerden şikayetçi iseniz bu durumdan kurtulmak mümkün. Sinekli uzaklaştıran formül açıklandı.
Evinizde dönüp duran sineklerden şikayetçiyseniz bu haber sizin için! Sinekleri uzaklaştırmanın formülü

Kış ayının bitmesiyle bahar ayları yaşanmaya başladı. Bahar aylarında hafif havalar ısınmaya başladığında da evler sinekten geçilmez hale gelir. Evde rahatsız eden sineklerden kurtulmanın yolu ise çok kolay. Bu karışım ile evinize bir daha sinek girmeyecek. 

Sinekler evi istila edebiliyor. Bu durumdan rahatsız olan ev sahipleri ise sineklere zarar vermeden kurtulmanın yollarını arıyorlar. Evin güzel kokmasını sağlayacak ve aynı zamanda sinekleri uzaklaştıracak olan bu karışım ise temizlik uzmanları tarafından açıklandı. Pahalı malzemeler kullanmadan kısa sürede evinizde hazırlayacağınız bu karışım ile sinekler evinize bir daha girmeyecek. Peki bu karışım için gerekli malzemeler neler? Karışım nasıl hazırlanıyor?

SİNEKLERİ UZAKLAŞTIRMAK MÜMKÜN

Eviniz sineklerle dolduğunda bu karışımı hazırlayarak sinekleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Bir limonu daire şeklinde dilimleyin ve kavanoza koyun. Daha sonra kavanozun içine ise taze biberiye ve fesleğen yaprağı ekleyin. Birkaç damla da limon otu yağı damlatarak karışımı elde etmiş olacaksınız. Limon otu yağı en çok kullanılan böcek kovucu olarak bilinmektedir. Karışımın içerisine kesinlikle limon otu yağını ekleyin. 

Daha sonra karışımın  üzerine birkaç parmaktan biraz fazla kadar su ekleyin. Suyun üzerine bir mum yerleştirin. Bu mum suyun üzerinde kalacak ve yanmaya devam edecek. Bulunmuş olduğunuz odada ya da balkonda ortamın mis gibi kokmasını sağlarken aynı zamanda sinekleri de evinizden uzak tutucak. Bu karışıma dilediğiniz aromalarda esanslarda ekleyebilir ve evinizin sevdiğiniz kokular ile mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. 

Bu tarz pratik bilgilerden ve ipuçlarından haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takip edebilirsiniz. 

İlgili Haberler