Sürekli yorgunluk ve halsizlik hissediyorsanız dikkat! Sizde vitamin eksikliği olabilir

Halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler sizde de varsa dikkat! Vitamin eksikliği olabilir. Mutlaka doktora danışılması gerekmektedir.
Sürekli yorgunluk ve halsizlik hissediyorsanız dikkat! Sizde vitamin eksikliği olabilir

Sürekli yorgunluk ve halsizlik hissediyorsanız dikkat! Sizde vitamin eksikliği olabilir: Sürekli bir halsizlik ve yorgunluk hissediyorsanız vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun üzerine bir de kansızlık gibi bir rahatsızlığınız mutlaka uzmanlara danışmalı ve yapılan tetkikler ile eksik olan vitaminlerin tespit edilmesi gerekmektedir. Vücudun işleyişini kötü yönte etkileyen vitamin eksikliği öyle göz ardı edilebilecek bir rahatsızlık değildir. Yapılan tetkikler sonucunda mutlaka bir tedavi uygulanmalı ve değerlerinizin normale dönmesi için yapılması gerekenler mutlaka yapılmalıdır. 

Vücudun normal işleyişinde bir problem olduğunda bunun sebebi genel olarak vitamin eksikliği olarak karşımıza çıkar. Vitamin eksikliğinin yaşanmaması için sağlıklı beslenmeli ve gerekirse ek takviyeler alınmalıdır. Vücuttaki vitamin eksikliğinden kaynaklanan sağlık sorunları ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle beslenme konusunda mutlaka dikkat edilmelidir. Doğal ve vücudunuza iyi gelecek besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. 

Vücuttaki vitamin eksikliğinden kaynaklı tırnaklar, deri ve gözlerde sorunlar yaşanabiliyor. Tırnakta kırılma, görme problemleri ve deride dökülme gibi problemler yaşanabiliyor. İşte tam da burada devreye giren tedavi yöntemi ise sağlıklı ve dengeli beslenmedir. İşte vitamin eksikliğinin belirtileri..

A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

A vitamini eksikliğinde görme bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında enfeksiyonlara karşı direnç azalır ve halsizlik kendini hissettirmeye başlar. Yine dudaklarda yaralar ve dilde hafif kızarıklıklar oluşabilir. Peki bu rahatsızlıklar sizde  varsa nasıl beslenilmesi gerekmektedir?

A vitamini eksikliğine iyi gelecek besinler

Önceden oluşturulmuş A vitaminini elde etmek için alabalık, morina ciğeri, beyaz peynir, ciğer, kral uskumru, tavuk ciğeri gibi besinler tüketilmelidir. Bu besinler genelde hayvansal gıdalardan elde edilmektedir. Provitamin A'ya gelincek olursa bu vitamin için ise tüketilmesi gerenken besinler şöyle sıralanmaktadır;

Balkabağı ,brokoli ,havuç, ıspanak, karalahana, karahindiba yeşillikleri .kırmızıbiber, maydanoz, lahana, koyu yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi bu vitamini elde etmenizi sağlayacaktır. 

İlgili Haberler