Geceleri sizde de bu ağrılar oluyorsa dikkat! Diyabetin habercisi olabilir

Geceleri bu şikayetler sizde de varsa mutlaka doktora görünmeli ve muayene olmalısınız. Zira bu belirtiler Diyabetin habercisi olabilir.
Geceleri sizde de bu ağrılar oluyorsa dikkat! Diyabetin habercisi olabilir

Geceleri sizde de bu ağrılar oluyorsa dikkat! Diyabetin habercisi olabilir: Diyabet son özellikle son zamanlarda Türkiye'de çok fazla görülmektedir. Diyabet rahatsızlığı kan şekeri düzensizliği olarak ortaya çıkmaktadır. Tedavi edilmezse çok riskli olabileceği gibi belirtilerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlamak için düzenli bir beslenme programı ve doktorunuzun size önermiş olduğu tedavi yöntemlerine dikkat etmek Diyabet rahatsızlığı olanlar için yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte bazı belirtilerine de dikkat etmekte fayda var. Peki bu belirtileri nelerdir?

Diyabet rahatsızlığı Türkiye'de son zamanlarda çok daha sık görülmeye başlamıştır. Kan şekerinin yükselmesi ile beraber kendisini gösteren bu hastalık için mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Bazı belirtileri olan Diyabet'in kan şekerinde gözle görülür şekilde bir değişim olmadıkça anlaşılmıyor. Bu nedenle uzmanlar geceleri gelen o ağrı için uyarıyor.

GECELERİ O AĞRI VARSA DİKKAT!

Geceleri oluşan baş ağrısı kan şekeri seviyelerinin çok yüksek olmasından kaynaklı olabilir. Bu durum Diyabet hastalığının habercisi olabilir. Eğer sizde de sürekli geceleri baş ağrısı varsa mutlaka doktora danışmalı ve Diyabet hastalığının erken tespit edilmesi ile kontrol altına alınmasını sağlamalısınız.

Uzmanlar tarafından geceleri kan şekeriniz yükseldiğinde hiperglisemi semptomları ortaya çıkmakta olduğunu söylüyorlar. Hiperglisemi ve yüksek glikoz, net bir glikoz seviyesi ise tanımlanamamaktadır. İnsanlar gün içinde kan şekeri seviyesini 180 mg/dl seviyesinde tutmayı hedeflerler. Akşam ve gece saatlerinde yemek yenmediği durumlarda ise 120 ya da 140 mg/dl seviyelerinde olması beklenmektedir. 

Geceleri bu semptomlar sizde de varsa mutlaka doktora görümeli ve muayene olmalısınız;

  • kötü uyku
  • sık sık idrara çıkma
  • su içmek için uyanma
  • baş ağrısı
  • ağız kuruluğu 
  • mide bulantısı

İlgili Haberler