Sizin de bu şikayetleriniz varsa aman dikkat! D vitamini eksikliğiniz olabilir! Hemen önlem alın

D vitamini eksikliğinin birçok belirtisi vardır. Eğer sizde de bu gibi rahatsızlar varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Sizin de bu şikayetleriniz varsa aman dikkat! D vitamini eksikliğiniz olabilir! Hemen önlem alın

Ciltte yaşanan bazı sorunlar D vitamini eksikliğinden olabilmektedir. D vitamini eksikliği ise büyük bir sorun. Bu sebeple eğer sizin de bu tarz şikayetleriniz varsa mutlaka bazı önlemler almanız gerekmektedir. Peki D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? Ne gibi önlemler alınmalıdır? İşte detaylar. 

Birçok kişide görülen cilt problemleri fazla önemsenmiyor. Fakat sağlık açısından birçok vitamin eksikliğinin belirtisi olabileceği kimsenin aklına gelmiyor. Güneş ışınlarının en az alınabildiği bazı dönemlerde özellikle koyu tenli ya da 50 yaşının üzerinde olan kişilerin diğer insanlara göre D vitamini üretmedikleri için genelde D vitamini takviyesi alması önerilmektedir. Fakat bu iki grubun da dışardaysanız da yine de D vitamini eksikliğiniz olabilir. İşte bu durumda dikkat edilmesi gereken öneriler uzmanlar tarafından açıklandı.

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTELİRİ

Cilt kış mevsimlerinde daha çok akne yapmaya meyillidir. Çünkü akne aynı zamanda D vitamini eksikliğinin belirtileri arasında yer almaktadır. D vitamini derideki iltihaplanmayı azaltır ve akne oluşumunu engeller. Bu sebepledir bu eksiklik sebebiyle kırmızı bir cilde sahip olabilirsiniz. 

Yine cildinizde eksrta bir donuklar varsa bu da D vitamini eksikliğine sebep olmaktadır. D vitamini eksikliğinin bilinen belirtileri arasında donuk cilt de yer almaktadır. Güneş ışığına tepki olarak D vitamini cilt tarafından üretilmektedir. Cildiniz kendisini gerektiği gibi yenileyemediği için güneş ışığına ihtiyacımız vardır.

Ciltte ince çizgiler oluşması da D vitamini eksikliğinden olmaktadır. İnce çizgiler yaşlandıkça çıkabilen bir yaşlanma problemidir. Fakat D vitamini eksikliğiniz varsa bu süreç daha da hızlanmaktadır. Bu sebepledir ki mutlaka güneş ışığı alınmalı gerekirse D vitamini takviyesi de alınmalıdır. 

Ciliniz olması gerekenden daha kuru ise bu da D vitamini eksikliğinden olmaktadır. Cilt gerektiği kadar güneş ışığı alamadığı için D vitamini üretemediği için canlılığını kaybeder. Bu sebepledir ki mutlaka D vitamini takviyesi alınması gerekmeketedir. 

Sizde de bu gibi sorular var ise mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. D vitamini takviyesi de alabilirsiniz. 

İlgili Haberler