Şekersiz diye satılan gazlı içecekler vücuda öyle bir zarar veriyor ki! Duyunca bir daha içmeyeceksiniz

Şekersiz gazlı içeceklerin zararı kimse tarafından bilinmiyor. Uzmanlar uyardı. Bu içeceklerin tüketilmemesi gerektiğinin altı çizildi.
Şekersiz diye satılan gazlı içecekler vücuda öyle bir zarar veriyor ki! Duyunca bir daha içmeyeceksiniz

Piyasada satılan şekersiz gazlı içeceklerin vücuda verdiği zarar araştırmalar sonucunda gözler önüne serildi. Bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonucunda piyasaya şekersiz ibaresiyle sunulan ürünlerin ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği açıklandı. 

Yapılan araştırmalar sonucunda şekersiz olduğu iddia edilen diyet gazlı içeceklerin asla tüketilmemesi gerektiği önerilmektedir. Çünkü bu tür içeceklerde gazın oluşması için karbonasyon sürecinden geçirilmektedir. Bu ta dişte bazı hassaslığa sebep olmaktadır. Ayrıca içeceklerde pipet kullanılması önerilmiştir. Bu içeceklerden içiyorsanız hemen arkasından su içilmesi biliim insanları tarafından önerilmiştir.

DİYET ŞEKERSİZ GAZLI İÇECEKLERİ DİKKAT!

Diyet gazlı içeceklerin tüketilmesinin ardından 20 dakika içinde insülin üretiminin tetiklendiği açıklanmıştır. Vücuttan alınan gıdalara tepki olarak insülün salgılanmaktadır. Bu da özellikle karbonhidrat içeren gıdalardan alınmaktadır. İnsülin yağ depolamasında bir rol oymaktadır.

Bunlarında yanında Dünya Sağlık Örgütü yapmış olduğu bir araştırmanın sonucunu açıklamıştı. Bu araştırmanın sonucuna göre ise az şekerli tatlandırıcıların zararlaarı gündeme gelmişti. Bu tür ürünlerin kilo verilmeisne yardımcı olmak için tüketilmemesi önerilmiştir.

Uzmanlar ayrıca diyet kolaların ya da gazlı içeceklerin 40'ıncı daikkada kısa bağımlılık halinin tetiklendiğini de açıkladı. 60 dakika sonra ise bu tür içeceklerdeki kafeinin susuzluğu tetiklediği açıklandı. Diyet içeceklerde normal gazlı içeceklere göre daha az kafein bulunmaktadır. Fakat yine de bir miktar bulunmaktadır. Bu da dehidrasyona sebep olabilecektir. 

Bu tarz sağlık haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler