SAKIN ALMAYIN evinize de sokmayın kansere sebep olan parçalar tespit edildi

Bilim insanlarının kanser ile ilgili çalışmaları her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Bu noktada yapılan bir çalışma aslında hemen hemen herkesin kullandığı o ürünün kansere neden olabileceğini ortaya koydu! Sakın almayın evinize de sokmayın!
SAKIN ALMAYIN evinize de sokmayın kansere sebep olan parçalar tespit edildi

Konu ile ilgili bilim insanlarının yaptığı çalışmaya göre günde sıkça tercih edilen plastik su şişesinde kansere neden olabilecek tam 240 bin nanoplastik çıktığı öğrenildi. Bu durum plastik su şişelerinin ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kere daha göstermiş oldu! İşte detaylar..

MERCEK ALTINA ALINDI

Tüm dünyayı şaşırtan çalışma ABD’nin saygın kurumları arasında olan Columbia Üniversitesi’nde yapıldı. Bilim insanları ülkedeki popüler 3 su markasının ürününü inceledi. Plastik şişede satılan sular mercek altına alındı. Çıkan sonuçlar herkesi şoke etti!

240 BİN PLASTİK PARÇA ÇIKTI

Uzmanların yaptığı çalışma sonuçlarına göre gelişmiş lazer teknolojisinin kullanıldığı araştırmada plastik şişe içerisindeki suda tam 240 bin plastik parçanın bulunduğu ortaya çıktı. Bilim insanları bu sayıya ilişkin tahmin ettiklerinin 100 katı bir rakam çıktığını söyledi.

KANSERE VE ÜREME SORUNLARINA NEDEN OLABİLİYOR

Yapılan açıklamada 240 bin nanoplastik parçanın iç organları etkileyebileceği bunun yanı sıra da başta kanser olmak üzere üreme sorunları gibi pek çok sağlık problemlerine neden olabilecekleri belirtildi.

İlginizi çekebilecek diğer sağlık haberleri:

Nanoplastik parçaların yanı sıra bu ürünlerin içerisinde pek çok toksik olabileceğini ifade eden uzmanlar, toksiklerin beyni de etkileyebileceğini söyledi.