En az 1-2 hafta süren bu şikayet kanser belirtisi olabilir

Kanser çağımızın en tehlikeli ve en sinsi ilerleyen hastalıkları arasında bulunuyor. Her geçen gün kanser vakalarının artıyor. Erken teşhis ve tanı hayati önem taşıyor. En sık görülen kanser türleri arasında olan akciğer kanserinde temel belirtiler ..
En az 1-2 hafta süren bu şikayet kanser belirtisi olabilir

Akciğer kanseri ne yazık ki sinsice ilerleyen kanser türleri arasında bulunuyor. Vücutta farklı dönemde ve farklı yerlerde sinyal veren akciğer kanseri ihmal edildiğinde hızlı bir şekilde ilerleyebilen kanser türleri arasında! Peki, akciğer kanseri belirtileri ne?

AGRASİF OLABİLİYOR

Akciğer kanseri agresif bir yapıda ilerleyebiliyor. Tedavi edilmediği ya da müdahale edilmediğinde hızlı bir şekilde ilerlediği gibi diğer organlara da sıçrayabiliyor. Ancak erken teşhis ve tanı alındığında yaşam şansının çok yüksek olduğu bir hastalık da olduğu bilinen akciğer kanseri için vücuttaki belirtileri iyi bir şekilde izlemek şart!

AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ

Akciğer kanseri belirtilerinin bu noktada ne olduğu merak konusu oluyor. Kanserin en temel belirtileri arasında şiddetli öksürük olduğu bilinen bir gerçek. Bunun yanı sıra görülebilecek diğer belirtilerden bazıları şunlar:

1-2 haftadır geçmeyen inatçı öksürük

Öksürürken balgam gelmesi

Balgamın pas renginde ya da kan renginde olması

Belirtilen bu belirtiler ciddi belirtilerdir. Mutlaka bir uzmandan görüş olmak gerekir. Aynı zamanda kan tükürmek akciğer kanserinin en sık görülen semptomları arasında olduğu bilinmektedir. Bu sebeple yaşanabilecek belirtiler karşısında vatandaşların dikkatli olması ve şüphelendiğinde doktora görünmesi önerilmektedir.

SÜREKLİ OLAN BELİRTİLER

Bunların yanı görülen diğer belirtilerden bazıları şu şekilde:

  • Nefes darlığı
  • Sürekli yorgunluk hali
  • Hızlı kilo kaybı
  • Öksürürken ya da nefes alırken çıkan şiddetli ağrı
  • Ses kısıklığı
  • İştahsızlık
  • Vücutta sürekli olarak geçmeyen enfeksiyon tekrarları

Not: Bu belirtileri yaşayan kişilerin kanser olacağı net söylenmemektedir. Kanserin belirtisi olabilecek bu belirtileri fark edenlerin kesin tanı ve teşhis için bir uzmana muayene olması önerilmektedir.