Ramazan'da hazmı kolaylaştırıyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi

Ramazan ayında sindirim sorunu yaşayanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan mükemmel öneri.
Ramazan'da hazmı kolaylaştırıyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi

Ramazan ayının gelmesiyle müslümanlar tarafından oruç tutulmaya başlandı. Oruç tutarken gün içinde aç kalmak ve akşam bir anda yemek yemek bazı problemlere yol açabiliyor. Bu sebeple beslenme konusunda çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Razaman ayında hazmı kolaylaştıran ve kabızlık gibi sorunların yaşanmasını önleyen bu karışım Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından açıklandı.

Bu süreçte mideyi rahatsız edecek ve hazmı zorlaştıracak besinlerden uzak durulması gerektiğini söleyen Saraçoğlu önemli bir öneride de bulundu. Saraçoğlu tarafından yapılan öneriye göre enginarın yapraklarının kaynatılarak demlenmesi ve çayının içilmesi özellikle Ramazan ayında hazmı kolaylaştırıyor. Ayrıca enginar yapraklarının daha birçok faydasının olduğunu da söyleyen Saraçoğlu bu faydaları tek tek açıkladı. 

ENGİNAR YAPRAĞI ÇAYI

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu  yapmış olduğu öneri ile enginar sebzenin faydalarını açıkladı. Bilinmeyen birçok faydasının olduğunu dile getiren Saraçoğlu anne sütünü bile artırıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı. Enginar yaprağının çayı demlenerek tüketilmektedir. Peki bu çayın faydaları neler?

Enginar yapraklarını artak çöpe atmayacaksınız. Enginar sebzesinin yemeği olduğu gibi yaprakları ile de şifa bulmak mümkün. Enginar yapraklarının çayının demlenmesi ve tüketilmesi birçok hastalığa ve rahatsızlığı iyi geliyor. İşte enginar yaprağı çayının faydaları;

Antioksidan ve antibakteriyel bir bitki olduğu için birçok soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. 

Anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir. 

Özellikle Ramazan aylarında sindirim sisteminin düzenli ilerlemesini sağlarken hazmı da kolaylaştırmaktadır.

Aynı zamanda idrar sökücü ve ödem atıcıdır.

Karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. 

Kan şekeri seviyesini düzenlemektedir. Bununla birlikte kolesterolü de dengede tutmaktadır. 

İlgili Haberler