Sabahları yorgun uyanmanın o hastalığın belirtisi olduğu açıklandı

Sabahları çeşitli sebeplerden ötürü yorgun ve bitkin bir şekilde kalkabiliyoruz. Ancak gece ne kadar güzel uyursak uyuyalım bazı hastalıklar yüzünden yorgun kalabiliyoruz. Uzmanlara göre yorgun uyanmak bazı hastalıklardan kaynaklanabiliyor.
Sabahları yorgun uyanmanın o hastalığın belirtisi olduğu açıklandı

Akşam vaktinde yattığınız ve gece deliksiz uyumanıza rağmen yorgun mu uyanıyorsunuz? Son dönemlerde bu durumla karşılaşanların sayısı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Yorgun uyanmanın gün içerisinde yaşanan pek çok olayla ilgisinin olabileceği unutulmamalıdır. Ancak bazı uzmanların uyarılarına göre yorgun uyanmak hastalık habercisi olabilir.

BU BELİRTİ VARSA..

Sabah uyandığınızda özellikle sırt ağrısı çekiyorsanız, uzmanlara göre bu durum fibromiyalijinin tipik belirtisi olabilir. Bu sorunun tamamen teşhis edilebilmesi adına mutlaka bir uzmana muayene olmak şart.

Bunun dışında yorgun uyandığınız günlerin sayısı her geçen gün artıyorsa, basit bir kan testi yaptırarak, vitamin değerlerinizi test ettirebilirsiniz. Vücudun güçlenmesi için mineral ve mineral takviyesini düzenli olarak almayı da unutmayın.

ARAŞTIRMA SONUÇLARINA GÖRE

Uzmanların yaptığı araştırma sonuçlarına göre özellikle depresyonda olan kişiler diğerlerine göre 4 kat daha fazla yorgun olarak uyanabiliyor. Kişilerin duygusal açıdan güne başlayabilecek enerjiyi bulamamaları yorgun hissetmelerine neden olabiliyor.

Konu ile ilgili Kaliforniya Üniversitesi yaptığı araştırmasına göre ağrılı durumlara ek olarak anemi ya da kronik rahatsızlıklardan dolayı yorgunluğun olabileceğinin altı çiziliyor.

HAREKET ETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Sabahları sürekli olarak yorgun uyanmaktan şikayet ediyorsanız bu durumda gün içerisinde daha fazla hareket etmeye ve hayatınıza sporu dahil etmeye çalışın. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sağlıklı bir yetişkin için haftada 150 saat fiziksel aktivite yapılması gerekiyor.