B sınıfı ehliyeti olanlar için başvuru ekranı açılıyor! Başvurular SADECE 3 GÜN sürecek

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için önemli bir açıklama yapıldı. Aktarılan son habere göre başvuru ekranı yakın zamanda açılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adayların acele etmesi gerekecek, çünkü başvuruların sadece 3 gün alınacağı belirtildi.
B sınıfı ehliyeti olanlar için başvuru ekranı açılıyor! Başvurular SADECE 3 GÜN sürecek

İŞKUR, kamu personel alımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Aktarılan son habere göre yeni yılda yeni bir personel alımı duyuruldu. Alımlarda adayların B sınıfı ehliyetinin olması gerektiğinin altı çizildi.

Kamuya ilk defa atanmak üzere memur alımı yapılacağı belirtildi. Lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılacak olan personel alımlarında adayların taşıması gereken şartlar ve başvuru ekranları da ayrıca açıklandı.

ATAMA YOLU İLE MEMUR ALINACAK

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda Trabzon ili Dernekpazarı Belediye Başkanlığı için yayımlanan personel alımında şu ifadeler kullanıldı:

“Trabzon ili Dernekpazarı Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacaktır”

Yayımlanan ilanda alım yapılacak kadrolar için şu tablo paylaşıldı:

whatsapp-image-2023-12-01-at-16-32-15-1.jpeg

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Başvurmak isteyenlerin öncelikle genel başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. Adayların taşıması gereken başvuru şartları şu şekilde:

TC vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

Kanunda belirtilen suçlardan hüküm gitmemiş olmak

Erkek adayların askerlikle ilişiğinin olmaması

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Yayımlanan ilanın devamında ise taşınması gereken özel başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

a. İlan edilen unvan için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak ve alım yapılacak unvanın karşısında belirtilen puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,

b. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

c. 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL ALINACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvurular 10 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup, 12 Ocak tarihinde sona erecek. Adaylar başvurularını Merkez Mahallesi Belediye Cad. No: 15 Dernekpazarı/Trabzon adresindeki Dernekpazarı Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü birimine şahsen veya iadeli taahhütlü posta ile teslim edebilecek.