Patates haşlarken herkes aynı hatayı yapıyor! Meğer yanlış tüketiyormuşuz! Birçok zararı var

Patates pişirirken herkesin yaptığı hatalara dikkat! Birçok zararı varmış.
Patates haşlarken herkes aynı hatayı yapıyor! Meğer yanlış tüketiyormuşuz! Birçok zararı var

Patates haşlarken herkesin yaptığı hata kabuğunu soymadan haşlamak. Patates tüketirken haşlama ya da köz pişirme tekniği kullanılması fark etmiyor. Patatesi hangi yöntem ile pişirirsen pişir mutlaka kabuğunu soyularak pirişilmesi gerekmektedir. Genelde çoğu insan patatesi kabuğunu soymadan pişirip o şekilde tüketiyor. Fakat bunun çok da bir faydası olmamakla birlikte aynı zamanda pişirme süresine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki patates pişirilirken nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?

Bazı insanlar patatesin kabugunun soyulmadan pirişilmesi gerektiğini ve o şekilde tüketilmesi gerektiğini önermektedir. Fakat bu öneri oldukça yanlıştır. Bunun sebebi ise patatesin kabuğu ile birlikte ne kadar yıkarsanız yıkayın miropların geçtiğinden emin olmak mümkün değildir. Peki patatesi kabuğu ile yemenin zararları nelerdir?

PATATESİ KABUĞU İLE TÜKETMENİN ZARARLARI

Patatesin kabuğu ile pirişilmesi ve yenmesinin birkaç zararı bulunmaktadır. Buna göre zehirlenme riski bulunmaktadır. Mide bulantısına sebep olurken ishal gibi bağırsak sorunlarına da yol açabilir. Bu sebeple kesinlikle patates soyarak tüketilmelidir. Peki patates sağlıklı bir şeklide nasıl pişirilir?

PATATES NASIL PİŞER?

Patatesi sağlıklı bir şeklide pişirip yemek için kabuklarını iyice soyduktan sonra bol suda yıkayın. Daha sonra patatesin pişme süresi 30 dakikayı geçmemilidir. Küp küp doğrayarak daha  küçük boyutlara getirmeniz daha kısa sürede pişmesini sağlar. Bu şekilde pişirdiğinizde pişirme süresi yarı yarıya düşer. Püre için patates pişiriyorsanız o halde 20 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. 

Patatesin haşlarken aynı zamanda suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Ocağa koyarken patatesin suyu ılık olmamalıdır. Mutlaka soğuk suda olmalıdır. Bunun sebebi ise ılık sudan dolayı dışının bonfile etkisi yaratarak mühürlenmesi ve dış kısmının kolayca dağılması gibi sorunlar yaşanabilir. 

İlgili Haberler