Yaz ayının vazgeçilmez yiyeceği erik sevenlere kötü haber! Bu şekilde yemek meğer zararlıymış

Her sene yaz aylarının gelişi ile birlikte erik yemek isteyen kişiler sabırsızlanırken, fiyatlar her sene olduğu gibi bu sene de yüksek seyretti.
Yaz ayının vazgeçilmez yiyeceği erik sevenlere kötü haber! Bu şekilde yemek meğer zararlıymış

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan erik her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir hasret ve heyecan ile karşılanmaya başladı. Yavaş yavaş raflarda yerini almaya başlayan erik ilk olarak bu sene de gündeme fiyatı ile geldi. Neredeyse bir çeyrek altın fiyatına satılan 1 kg erik bu defa sağlık açısından verebileceği zarar ile gündeme geldi. 

ERİĞİ TUZLA TÜKETEN KİŞİLER DİKKAT! 

Yapılan açıklamalara göre eriği tuz ile tüketmeyi seven kişiler için uyarılar yapıldı. Gelen açıklamalara göre eriği severek tüketen kişiler için dikkat edilmesi gerekenlerin bulunduğu ifade edildi. Bu aylara kadar oldukça yüksek fiyatlardan satılan erik hakkında yapılan açıklamalara göre Mayıs ayına girilmesi ile birlikte fiyatların da daha uygun seviyelere gelmesinin beklendiği ifade edildi. 

Tüm bunların yanı sıra yaz aylarında tüketilen eriği tuz ile tüketen kişiler için uzmanlardan uyarı geldi. Her ne kadar eriğin pek çok faydası bulunsa da tuz ile tüketilen eriğin kişilere oldukça büyük zararlar verebileceği ifade edildi. Yeşil eriğin her tuzla tüketilmesi sonucunda vücutta ödemin birikmesine neden olabileceği öğrenildi. 

Ödemin ise kişilerin vücuduna zaman içinde büyük zararlar verebileceği ifade edilirken, en büyük zararlarının ise böbrek ve karaciğer olabileceği ifade edildi. Kişilerin vücutlarında ödem olduğunu ise ellerinde, aak biliklerinde ya da vücutlarında sıvı birikmesini fark etmeleri sonucunda fark edebilecekleri ifade edilmiş oldu. 

İlgili Haberler