Artık çöpe atmayacaksınız! Dibi tutan tencerelere sadece bir tutam sürün etkisine şaşıracaksınız

Dibi tutan ve artık geçmeyecekmiş gibi yanık görüntüsü olan tencereleri artık çöpe atmayacaksınız. Temizlik uzmanları tarafından gizli sır açıklandı. Tel kullanmadan ve tencereye zarar vermeden bu kirden kısa sürede kurtulacaksınız.
Artık çöpe atmayacaksınız! Dibi tutan tencerelere sadece bir tutam sürün etkisine şaşıracaksınız

Dibi tutan tencereleri temizlemekte zorluk çekenler çöpe atmayı tercih ediyor. Artık dibi tutan tencereleri kolayca temizleyecek ve çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz. Bazen tencerelerin dibi öyle tutar ki temizlenmesi olanaksız gibi gözükür. Bu sebeple de çöpe atmak tercih edilir. Fakat bu formülü deneyen dibi tutan tencelerini bir daha çöpe atmayacak. Peki temizlik uzmanları tarafından önerilen bu yöntem nedir? İşte detaylar haberimizde yer alıyor. 

DİBİ TUTAN TENCEREYİ TEMİZLEMEK İÇİN BUNU YAPIN

Bazen  ocakta yemek unutabiliyor ve tencerenin dibinin tutmasına sebep olabiliyoruz. Dibi tutan tencereyi kurtarmak ise çok zor gözüküyor. Fakat uzmanlar tarafından önerilen bu harikat temizlik tüyosu ile artık tencereler kolayca temizlenecek ve ilk günkü kadar temiz olacak. Peki bu yöntem nedir? İşte detaylar haberimizde yer alıyor.

Dibi tutan tencereyi temizlemek için doğal bir formül ile eskisinden daha yeni yapmak mümkün. Bunun için tencereye su ve beyaz sirke karışımını dökerek şu adımları uyguladığınız zaman dibi tutmuş olan tencerenin kolayca temizlendiğini göreceksiniz.

Öncelikle dibi tutan tencerenin soğumasını bekleyin. Ardından tencerenin yarısına kadar su ile doldurun ve ardından kaynatın. Kaynamış suya bir bardak sirke ekleyin ve karıştırın. Tencerenin altını kapatarak sirkeli su ile yarım saat kadar bekletin. Ardından ise tencerenin soğumasını bekledikten sonra içerisindeki suyu dökün. Birkaç damla bulaşık deterjanını dökerek sıcak ise ile iyice köpürtün. Tencereyi iyice duruladıktan sonra gözlerinize inanamayacaksınız. Tencerenin dibindeki lekelerden eser kalmayacak. 

Tencereyi sirkeli su ile ocakta iyice kaynatmanız dibindeki kirin iyice yumuşamasını sağlayacak ve kolayca akıp gidecek. Bulaşık deterjanı ile iyice yıkamanız ile de tertemiz bir görüntü elde edebileceksiniz. Tencerenin dibini tel ile yıkamak tencereye zarar verebilir. Bu sebeple kesinlikle tel yöntemini denemeyin. 

İlgili Haberler