Kulak ağrısına evde ne iyi gelir? Evde kulak ağrısına çözüm

Son haftalarda ortaya çıkan salgında kulak ağrısı hemen hemen herkesin dert yandığı konuların başında geliyor. Bu noktada kulak ağrısı evde nasıl geçer, kulak ağrısı için evde neler yapılabilir? Soruları araştırma konusu oluyor. İşte evde yapılabilecekler
Kulak ağrısına evde ne iyi gelir? Evde kulak ağrısına çözüm

Kulak ağrısı genel olarak vücudun farklı noktalarında meydana gelen sıkıntılara bağlı olarak ortaya çıktığı bilinmektedir. Tıptaki asıl adı otalji olan bu rahatsızlık direkt kulakta meydana gelebildiği gibi vücudun farklı noktalarında meydana gelen sıkıntıların bu bölgeye yansıması ile de ağrı görülebilir.

Peki, kulak ağrısı evde geçer mi, kulak ağrısını evde geçirmek için neler yapılabilir? Kulak ağrısına iyi gelen şeyler ve merak edilenler haberimizde!

KULAK AĞRISI DIŞINDA..

Kulakta sadece ağrı dışında kaşıntı, doluluk hissi ve çınlama gibi hisler de meydana gelebilir. Kulakta ağrının pek çok sebebi olabileceği için evde teşhis koymak hem zor hem de doğru olmayacaktır. Rahatsızlığın kaynağına ulaşmak için mutlaka bir hekime muayene olmak gereklidir.

EVDE KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Kulak ağrısına iyi gelebilecek bazı bitkiler bulunmaktadır. İşte o bitkilerden bazıları:

Sarımsak ile susam yağı: Kulak ağrısına iyi gelen bitkilerin başında sarımsak ve susam yağı gelmektedir. Sarımsağı soyun ve ezin. Çıkan püre sarımsağın üzerine susam yağını ekleyin ve karıştırın. Ocağın üzerinde bir miktar kaynattıktan sonra soğuması için bekletin. Günde en fazla 2-3 damla olmak üzere kulağınıza damlatın.

Soğan: Soğan içerisinde barındırdığı antibakteriyel özellikleri sayesinde kulak ağrısına da iyi geldiği bilinmektedir. Soğanı soyduktan sonra ortadan ikiye bölün. Suyunu çıkardığınız soğanı günde yine en fazla 2-3 damla olacak şekilde kullanabilirsiniz.

Nane: Nane aroması ve kendine has kokusu ile pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Kulak ağrısı için de tercih edilebilir. Taze nane yapraklarını suda kaynattıktan sonra süzün ve soğumuş olarak kulağınıza en fazla 2 damla damlatın.

Not: Haberimiz bir tedavi şekli içermemektedir. Rahatsızlığınız için mutlaka bir uzmana başvurmalı, tedaviyi doktor kontrolünde uygulamalısınız.