Kahvaltıyı bu saatler arasında yapmak ömrü uzatıyor!

Kahvaltı zamanlarını bu saatten önce yaparak yeme alışkanlığı edinebilir ve yaşamınızı 20 yıl kadar uzatabilirsiniz. Uzmanların önerdiği bu yöntem ile uzun ömrün sırrı verilmiştir.
Kahvaltıyı bu saatler arasında yapmak ömrü uzatıyor!

Kahvaltıyı bu saatler arasında yapmak ömrü uzatıyor!: Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmek şart. Yediklerimiz kadar yemek yediğimiz saatlerde çok önemli. Kahvaltı bir günün en önemli öğünü olarak herkes tarafından bilinmektedir. Fakat kahvaltının hangi saatler arasında yapılacağı çok az kişi tarafından bilinmektedir. Sağlıklı beslenmenin en önemli noktalarından biri de yemek yediğimiz saatlere dikkat etmemizdir. Peki kahvaltı hangi saatler arasında yapılmalıdır. Ömrü uzatacak ve sağlıklı kalmanızı sağlayacak tüyo uzmanlardan geldi.

Uzmanlara göre yemek yeme saatleriniz oldukça önemlidir. Yemek yediğimiz saatleri belirli zaman aralıklarında sınırlamak ömrü uzatıyor ve dinç kalmamızı sağlıyor. İç organlarımız ve vücudumu zinde tutmak için yemek yediğimiz saatlere mutlaka dikkat etmeliyiz. Türk mutfağında kahvaltı öğününün yeri bir başkadır. Sabah erken saatlerde hazırlanan kahvaltı masalara ülkemizde meşhurdur. Peki kahvaltıyı doğru saatlerde mi yapıyoruz? Kahvaltı hangi saatler arasında yapılmalıdır?

GECELERİ 16 SAAT KALORİ TÜKETMEYİN

Sinirbilimci Dr. Julia Jones kahvahtı seansının sabah 11.00'e kadar bitirilmesi gerektiğini söylüyor. Bunu alışkanlık haline getirdiğimiz vakit insan ömrünün 20 yıla kadar uzayacağını iddia ediyor. Dr. Jones yemek yeme alışkanlığı için "Sadece sistemimizi dinlendirmek için, bu yüzden geceleri 16 saat kalori tüketmeyin ve ardından sekiz saatlik bir süre içinde yemek yiyin" ifadelerini kullandı. Jones yapılan araştırmaların çoğunda çok sık yemek yenildiğini gösterdiğini söyledi. Bunun çok yanlış olduğunu söyleyen uzman doktor bu alışanlıkların insan ömrünü kısalttığını da açıkladı.

Sindirim sistemini dinlendirmenin ve diğer hücresel yolların ve önemli temizlik işlemlerinin devreye gyirmesine izin vermenin bu hücrelerin sıfırlanmasına yardımcı olabileceğini söyleyen Dr. Jones aslında orucu tarif ediyor. Popüler olan bu diyet günlük kısıtlı zaman orucu olarak bilinmektedir. Günde yalnızca 8 saatlik bir aralıkta yemek yiyerek yapılan bu diyet insan vücudunun daha uzun süre hastalıklardan uzak kalmasını sağlıyor. 

Kahvaltı öğününün sabah 11.00'e kadar yapılmış olması ve geç saatlere kadar yemek yeme alışkanlığından vazgeçilmesi ve bu durumun alışkanlık haline getirilmesi ile insan hayatının 20 yıl daha uzuyacağı uzmanlar tarafından açıklandı. Aralıklı oruç diyeti ile sağlıklı yaşamın yanında istediğiniz kiloya da ulaşmanız kolaylaşacak. Uzman isimler bu konu ile ilgili "Sindirim sisteminizi dinlendirmek ve diğer hücresel yolların ve önemli temizlik işlemlerinin devreye girmesine izin vermek, bu hücrelerin sıfırlanmasına yardımcı olabilir." ifadelerini kullanıyor. 

İlgili Haberler