Kahvaltıda sakın yapmayın! Canan Karatay uyardı, kısır kalırsınız!

Sağlıklı beslenme konusunda önemli tüyolar veren kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay bu sefer kısırlığa neden olabilecek beslenme şeklini açıkladı.
Kahvaltıda sakın yapmayın! Canan Karatay uyardı, kısır kalırsınız!

Türkiye’de sağlıklı beslenme denildiğinde akla gelen ilk uzmanlar arasında yer alan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay uzun yılların alışkanlıklarını yıkmasıyla tanınıyor. Yıllarca insanları sağlıksız denilerek uzak tuttukları yiyeceklerle yeniden buluşturan Prof. Dr. Canan Karatay bu sefer çok önemli bir uyarı yaptı.

KAHVALTIDA AMAN DİKKAT!

İnsanlar için en önemli öğün olarak gösterilen kahvaltı sağlıklı yaşamın baş aktörü oluyor. Türk mutfağında kahvaltı kültürü ise oldukça zengin bir içeri,ğe sahip. Bu zengin içerik ile beraber kahvaltıda yenilebilecek yiyecekler çok çeşitli. Lakin her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez iki aktörü bulunuyor. Bunlar peynir ve zeytin olarak biliniyor. Her evde bu yiyecekler mutlaka bulunmaktadır.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi peynir ve zeytin için uyarı yapan Prof. Dr. Canan Karatay, “Peynir ve zeytin çok faydalı besinlerdir. Bu iki yiyeceğin sağladığı faydalar üzerine kitaplar yazabiliriz. Ancak bir yiyeceğin faydası doğru şekilde tüketildiğinde ortaya çıkmaktadır. Peynir ve zeytin de doğru olarak tüketilmezse zararlı olmaktadır. Hatta bu şekilde kısır kalabilirsiniz.

Zeytin ve peynirin tuzunu çıkarmak için suda bekletmeyi çoğu kişi yapıyor. Bu kısırlık riskini yükseltir. Eğer tuzlu diye bir zeytini veya peyniri yemeyecekseniz yiyebileceğiniz türden zeytinleri ve peynirleri tercih etmelisiniz. Yağlı ve kristal tuzlu peynir ve zeytinler güvenle tüketilebilir. Buna dikkat etmeden suda bekletirseniz farklı reaksiyonlar meydana gelecektir. Tuzdan sıyrılan zeytin ve peynir yarar yerine zarar verir.” dedi.

Zeytin ve peynir tüketenlere önemli bir ikaz yapan Prof. Dr. Canan Karatay, “Bu yiyecekler ekseriyetle tuzla imal ediliyorlar. Siz bunun kararını kaçırırsanız çok fazla tuz yemiş olursunuz. Bu da şekerinizde tansiyonunuza kadar tahrip edici etki yapar.” ifadelerini kullandı.