İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden uyarmış! Nar yerken dikkat, sağlığınızdan olmayın!

Tıp dünyasında çok önemli bir bilgin olan İbn-i Sina’nın yüzyıllar öncesinden yaptığı sağlık uyarıları halen daha geçerliliğini koruyor. Çok şifalı olduğu bilinen nar meyvesinin sağlığa zararı nedir?
İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden uyarmış! Nar yerken dikkat, sağlığınızdan olmayın!

Tıp dünyasında evrensel bir değeri olan ve tüm dünyada büyük saygı gösterilen İbn-i Sina’nın yazmış olduğu kitaplar ve yaptığı çalışmalar halen daha sağlık biliminde çok önemli kaynaklar arasında yer alıyor. İbn-i Sina yaptığı çalışmalarda çok önemli bilgilere ulaştı ve bu bilgileri de insanlarla paylaştı. Bugün aradan o kadar zaman geçmesine rağmen bu elde edilen bilgiler insan sağlığı için oldukça kıymetli olarak görülüyor.

NAR MEYVESİ ÜZERİNDE ÖZELLİKLE DURDU!

İbn-i Sina’nın incelediği ve sağlığa yararlarını ve zararlarını açıkladığı nadir meyvelerden birisi de Nar olarak biliniyor. Bu mucize etkisi yapan meyvenin ne kadar değerli olduğu bugün bile tüm teknolojik imkanlarla belirlenmiştir. Antioksidan kaynağı olan nar çağın en ölümcül hastalığı olan kansere karşı vücutta çok önemli bir direncin oluşmasını sağlıyor. Bunun yanında narın sayılmakla bilmeyecek faydaları vardır.

NARIN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Narın faydasını açıklayan İbn-i Sina ekşi nar ile tatlı narın ayrı ayrı özellikleri olduğunu ve bunun vücuda etkilerinin de farklı olduğunu vurgulamıştır. Ekşi nar safrayı baskılayarak akıntıların diğer organlara ulaşmasını engeller. Bu etki tatlı narda yoktur.

Narın antioksidan özelliği temizleyici bir görev görmektedir. Bu özellik tüm nar çeşitlerinde mevcuttur. Vücutta kötü yaralar varsa veya dolamalar mevcutsa buralara nar taneleri sürülerek tedavi edilebilir. Ayrıca bar çiçeği de yaralara karşı etkilidir. Ülser hastaları balla birlikte nar taneleri yerlerse iyileşirler.

NARIN ZARARLARI NELER?

İbn-i Sina’ya göre nar oldukça faydalı bir meyvedir. Ancak sadece bir zararı bulunmaktadır. Bu da ekşi nar çeşidinden kaynaklanmaktadır. Tatlı nar yenildiğinde midede rahatlama olmaktadır. Ancak ekşi nar tüketildiğinde midede yanma yaptığı gibi kalıcı zarar verme ihtimali de vardır. Özellikle mide hastalarının ekşi nardan uzak durmaları gerekmektedir.