1 kaşığı balgamı ve öksürüğü ŞAK DİYE kesiyor

Son dönemlerde hastalanıp acillerin yolunu tutanların sayısı binleri geçti. Pek kişi balgam ve kuru öksürükten şikayetçi. Günlük hayatı olumsuz olarak etkilediği kadar gece uykularını da kabusa çevirebiliyor. Kuru öksürük ve balgamı şak diye kesiyor!
1 kaşığı balgamı ve öksürüğü ŞAK DİYE kesiyor

Kış aylarında hasta olmamak için bağışıklığın güçlendirilmesi gerekiyor. Bunun için de pek çok kişi alternatif tıp ve mevsiminde olan meyve – sebzelere yöneliyor. O besinin öksürük ve balgamı sökmek için sıkça kullanıldığı ortaya çıktı. İşte detaylar

Ülkemizde son dönemlerde daha sık duyulan karaturp sebzesinin pek çok yararının olduğu ortaya çıktı. Farklı bölgelerimizde yetiştirilen karaturp içeriği ile dikkat çekiyor. Genellikle soğuk algınlığı, balgam ve öksürüğün kesilmesine yardımcı olduğu belirtiliyor.

ŞİFA DAĞITIYOR

Karaturpun içerisinden filtre edilen zencefil, zerdeçal ve bal karışımı resmen şifa dağıtıyor. Öksürüğün kesmeye yardımcı olan bu kürü düzenli kullanmakta fayda var. Mevsimsel geçişlerde sıkça kullanılan bu karşımın öksürüğü kestiği ve bağışıklığı güçlendirdiği ifade ediliyor. Günlük hayatı olumsuz olarak etkileyen öksürük ve balgam problemini de bu karışım ile ortadan kaldırmak mümkün!

"SÜREKLİ ÖKSÜREN ÇOCUKLARA BUNU YAPSINLAR"

Konu ile ilgili karışımı hazırlayan Sivas’ta Çarşıbaşı Mahallesi’nde esnaf olan Ferhat Çobanoğlu şunları söyledi:

“Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar. Sürekli öksüren çocuklara özellikle bunu yapsınlar”

Açıklamasının devamında karışımın nasıl hazırlandığını ifade eden Çobanoğlu, “Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor” diyerek bilgilendirdi.

Not: Rahatsızlık için mutlaka doktora ve ilgili sağlık kuruluşuna başvurulması önerilmektedir. Belirtilen karışımlara alerjisi olanların kullanmadan önce danışması gerekmektedir.