Hurma çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Öyle bir faydası var ki duyunca bir daha atmayacaksınız

Bu faydalarını duyunca hurma çekirdeğini bir daha asla çöpe atmayacaksınız. Peki hurma çekirdeği nasıl tüketilir? Hurma çekirdeğinin faydaları nelerdir?
Hurma çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Öyle bir faydası var ki duyunca bir daha atmayacaksınız

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte hurma tüketimi de arttı. İftar ve sahurlarda sıklıkla tüketilen hurmanın çekirdeği genellikle çöpe atılır. Fakat hurma çekirdeğinin öyle bir faydası var ki duyunca bir daha çöpe atmayacaksınız. Peki hurma çekirdeğinin faydaları neler?

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurmalar hem iftarda hem de sahurda bol bol tüketiliyor. Tüketilen hurmaların çekirdeği ise çöpe atılıyor. Fakat hurma çekirdeğinin birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalarından yalnızca biri çok iyi antioksidan olmalarıdır. Hurma çekirdeği yüksek derecede antioksidan içermektedir. Vücudu zararlı etkilerden koruyarak kanser, kalp gibi zorlu hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. 

Bunun yanında hurma çekirdeğinin diğer bir faydası ise kötü koleterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. Çünkü yüksek lif içeriğe sahip olan hurma çekirdeği koleterolün düşmesinde etkili olmaktadır. Hurma çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile bunu sağlamaktadır. Bunun yanında enfeksiyonlara da iyi gelmektedir. 

Kasner hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır. Fareler üzerinden yapılan araştırmalar sonucunda hurma çekirdeğinin özünün karaciğer kanseri hürcelerini öldürmeye yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır. Peki hurma çekirdeği nasıl tüketilmelidir?

HURMA ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Hurma çekirdeğini tüketmenin birden fazla yöntemi bulunmaktadır. İlki çiğneyerek tüketilemesidir. Bunun yanında toz haline getirilerek de tüketilebilir. Hurma çekirdeğini suda kaynatarak ya da sütün içerisine ekleyerek de tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler