Hurma ve Elma İle Evde Cilt Bakım Maskesi Yapımı

İftar sofralarının vazgeçilmezi hurma ve elma ile yapılan cilt bakım maskeleri kolay yoldan parlak ve canlı bir cilde sahip olmayı sağlıyor. 
Hurma ve Elma İle Evde Cilt Bakım Maskesi Yapımı

Ramazanda susuz kalan cildinizi hurma maskesiyle parlatınRamazanda susuz kalan ciltlerin parlaklığını yitirdiğini belirten Güzellik Koçu Meltem Demir, “Parlak bir cilt için evde çeşitli uygulamalar yapılabilir. Hem de pahalı cilt bakımlarına gerek kalmadan Ramazan’da her evde bulunan hurmayla parlak bir cilde sahip olunabilir” dedi.

Macun haline getirin

Hurmayla yapılabilecek maskenin tarifini veren Demir, “3 Adet hurmanın çekirdeklerini çıkarın ve iyice yıkayın. Yarım su bardağı sütü 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Ateşi kapatın ve süte hurma ekleyin. Yarım saat demlenmesine izin verin. Süt ile hurmayı iyice birbirine karıştırın ve macun haline getirin. Karışıma bir çorba kaşığı irmik ekleyip çırpın. Karışıma bir yemek kaşığı bal ve birkaç damla çuha çiçeği yağı ekleyin” diye konuştu. 

Haftada bir kez

Hafif bir temizleyici ile yüzün temizlendikten sonra maskenin uygulanması gerektiğini aktaran Demir, “30 dakika yüzünüzün her tarafına uygulayın ve bekleyin. Sonrasında ise yüzünüze biraz su püskürtün. Maske gevşemeye başladığında dairesel hareketlerle ovalayın ve sade su ile durulayın. Cilt tonunuzda gözle görülür bir fark görmek için haftada bir kez parlak bir cilt için hurma kullanın” ifadelerini kullandı.

Elma ile gelen aydınlık

Hurmanın yanı sıra elmanın cildi aydınlattığını kaydeden Demir, Elmalar doğal olarak güçlü bir malik asit kaynağıdır. Bu sebeple elmaları cilt bakım maskelerinde kullanmak oldukça faydalıdır. Elma, donuk bir cildi aydınlatmaya yardımcı olur ve cildi tahrişe ve akne oluşumuna katkıda bulunan ölü cilt hücresi birikiminden arındırır” dedi.

Demir, elma sosu maskesi için gerekli malzemeleri ise “2 yemek kaşığı organik, koruyucusuz elma püresi, 1 yemek kaşığı öğütülmüş organik yulaf, 1 çay kaşığı ham organik bal, 2 çay kaşığı limon suyu” olarak sıraladı. 

Hassas cildi olanların isteğe bağlı olarak limon suyunu kullanmaması tavsiyesinde bulunan Demir, şunları söyledi: “Tüm malzemeleri bir kapta birleştirin ve yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10 dakika bekletin. Maskeyi yıkarken, cildi dairesel hareketlerle nazikçe ovmaktan çekinmeyin. Havlu kurulayın ve nemlendirici ile takip edin.”

İlgili Haberler