İftar sofrasının olmazsa olmazıydı fiyatı cepleri yaktı! Bu Ramazan kiloyla değil taneyle alacağız

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşın alışveriş telaşı zamlarla yarıda kaldı. 2023 hurma fiyatları cep yakarken rekor yükseliş ile kiloyla alma dönemi bitti!
İftar sofrasının olmazsa olmazıydı fiyatı cepleri yaktı! Bu Ramazan kiloyla değil taneyle alacağız

İftar sofrasının olmazsa olmazıydı fiyatı cepleri yaktı! Bu Ramazan kiloyla değil taneyle alacağız - Ekonomik olarak zorlanan vatandaş yükselen enflasyon nedeni ile zamlara yetişemezken Ramazan sofraları da zamlardan etkilendi. Özellikle de Ramazan ayının gelmesi ile sofraların olmazsa olmazı iki ürünü arasında yer alan pide ve hurma fiyatları yaşanan yükseliş ile dikkat çekti.

Ramazan pidesi pek çok ilde 10 liradan satışa çıkarken 2023 hurma fiyatları da cepleri en çok yakan iftariyelik ürünler arasında yer aldı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan ve orucun ilk açıldığı besin olarak öne çıkan hurma fiyatları yükselen fiyatları ile cepleri yaktı. Vatandaşın bu sene almakta en çok zorlanacağı ürünlerden biri de hurma olarak öne çıktı. 

2023 HURMA FİYATLARI! MİGROS HURMANIN KİLOSU KAÇ TL?

Enflasyonda yaşanan yükseliş pek çok üründe zam yağmuru yaşanmasına neden olurken Ramazan sofralarının vazgeçilmezi iftariyelik ürünlerde bunların arasında yer aldı. Özellikle de Ramazan pidesi ve hurma gibi Ramazan ayı ile özdeşleşen ve sofralarda olmazsa olmazlar arasında ilk sıralarda yer alan iki ürüne yapılan rekor zamlar vatandaşın cebini yaktı. 

Uzun süreli açlıktan sonra iftarda oruç açılırken hem sünnet olması hem de kan şekerini düzenlemesi nedeni ile hurma ile orucun açılması önerilirken hurma fiyatları bu sene ağızları açık bıraktı. Pek çok üründe olduğu gibi hurma fiyatlarında da rekor zamlar açıklandı. Jumbo hurma olarak anılan büyük boy etli hurmanın kilosu Migros Sanal Market üzerinden 279.90 TL'ye satışa çıkarken Medine hurmasının kilogram fiyatı ise 239,90 TL olarak açıklandı. Normalde 299.90 TL fiyat ile satılan Hurma Medjoul kg fiyatında ise bugüne özel yapılan indirim ile satış fiyatı 169,90 TL'ye çekildi. 

İlgili Haberler