Heyecanlandıran kanser aşısı açıklaması! Kemoterapi tarih oluyor!

İnsan sağlığının en önemli tehdidi olan kanser hastalığının tedavisi ile alakalı olarak heyecanlandıran gelişmeler yaşanıyor. BioNTech şirketinin üzerinde çalıştığı kanser aşısı hakkında açıklama geldi.
Heyecanlandıran kanser aşısı açıklaması! Kemoterapi tarih oluyor!

Dünyada insanların ölümüne en çok neden olan hastalıkların başında kanser geliyor. Kanserli hücre ile mücadele etmek hiç de kolay değil. Özellikle bazı kanser türlerini vücuttan uzaklaştırmak çok sancılı bir tedavi sürecini gerektirebiliyor. Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi yöntemi ise çoğu zaman hastaya zulüm oluyor.

Kanser hastaları güçten düşüyorlar ve bir de kemoterapi aldıklarında vücutları korumasız hale geliyor. Kanserin neden olduğu ölümler de genellikle kanserden değil savunmasız kalan vücudun enfeksiyon kapmasından gerçekleşiyor. Şimdi kanser tedavisi için aşı umudu doğmaya başladı.

KANSER AŞISI GELİYOR!

Kanser aşısı üzerinde bir süredir yoğun bir çalışma gerçekleştiren BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin önemli açıklamalarda bulundular. Kanser aşısında önemli bir aşama kaydettiklerini açıklayan Prof. Dr. Uğur Şahin, “Kanser araştırmalarımız yıllardır sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında akciğer kanseri türüne karşı bir antikor ve metastaz yapmış meme kanserine karşı bir antikor ilaç adayının onay aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl sonuna kadar da on aşı adayının faz 2 ve faz 3 denemelerini tamamlayacağız ve onlar için de ruhsat alma ihtimalimiz var.” dedi.

Kanser aşısı hakkında konuşan Prof. Dr. Özlem Türeci ise, “her hastanın kanser hücresi farklı özelliklere sahip oluyor. Bundan dolayı bireyselleştirilmiş kanser tedavisine odaklandık. Bu aşılarımız başarıya ulaşacaktır. Kanser aşıları tedavilerde kullanıldığında kemoterapiye ihtiyaç kalmayacak. Vücut kendi savunma sistemi ile kansere karşı savunma yapabilecek. Bu aşı esasında bir yol açacak. Kanser tedavilerinin hassas ve etkili bir şekilde yapılması sağlanabilecek.” ifadelerini kullandı.