Eyvah, Çin'de yeni salgın patladı! Hastaneler doldu taştı, okullar tatil edildi!

Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni bir salgın uyarısı yapıldı. Bu yeni salgının da tıpkı COVİD-19 gibi Çin’den yayıldığı haberi milyonları endişelendirdi.
Eyvah, Çin'de yeni salgın patladı! Hastaneler doldu taştı, okullar tatil edildi!

Çin’de başlayıp tüm dünyayı kasıp kavuran ve 6,8 milyon kişinin öldüğü COVİD-10 salgınının ardından şimdi Çin’de yine bir salgının daha yayıldığı açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre bu yeni gizemli salgın solunum yollarını etkiliyor.

ÇİN’DE YENİ SALGIN!

Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yaparak Çin’de yaşayan insanların yeniden maske takarak sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi. Ayrıca kendisini kötü hissedenlerin hemen izole olmaları ve evlerinden çıkmamaları gerektiği uyarısı da yapıldı.

GİZEMLİ ZATÜRRE

Yeni salgına şimdilik “gizemli zatürre salgını” adı verilirken çok sayıda kurum ve kuruluş Çin’de vaka sayılarının arttığını bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü ise Çin’e bir çağrı yaparak edinilen tecrübeye göre Çin’in COVİD-19 sürecinden daha şeffaf olması gerektiği belirtildi. Çin’den elde edilen verilerin uluslararası kamuoyu ile paylaşılması istendi.

OKULLAR EĞİTİME ARA VERDİ

Şu ana kadar edinilen bilgilere göre yeni salgın Çin’in Pekin ve Liaoning bölgesindeki hastanelerde tespit edildi. Çin basınında da bu konu geniş yer buldu. Çin medyasında çok sayıda hastanın yatışının yapıldığı ve tedavilerinin sürdüğü ifade edildi. Ayrıca okullarda da eğitime ara verildiği bildirildi.

AKCİĞER İLTİHABI VE YÜKSEK ATEŞ

Hastalanan çocuklar üzerinde yapılan incelemelerde bazı sonuçlar çıkıyor. Buna göre hastalık akciğer iltihabı ve yüksek ateş gibi semptomlara neden oluyor. Bunun yanında bu hasta çocuklarda öksürük veya diğer belirtilerin olmadığı da bildirildi.

Avrupa medyası ise Çin’den yayılan salgına büyük ilgi gösterdi. Çin kaynaklarından elde edilen bilgiler kamuoyuna duyurulurken Wuhan’da COVİD-19 vakalarını patlak verdiği dönem ile büyük bir benzerlik gösterdiği ifade edildi.